Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van muur tot muur

De wereldpolitiek sinds 1989

Gebonden Nederlands 2021 9789403138114
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het jaar 1989 luidde een nieuwe periode van vrijheid en welvaart in. Dertig jaar later lijkt dit gouden tijdperk voorbij. Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Jonathan Holslag navigeert langs de kalme zeeën en kolkende stromen die de wereldpolitiek sinds 1989 gekend heeft.

Hij vertelt hoe de westerse hegemonie ten onder ging aan groeiend consumentisme, ongelijke handel en halfbakken diplomatieke betrokkenheid. Holslag laat zien hoe tegelijkertijd andere machten, zoals China en Rusland, konden groeien. Met verve ontrafelt hij de draden van dit verhaal, en toont dat het niet zozeer de ambitie van China, de sluwheid van Poetin of de hebzucht van Afrikaanse heersers was die tot deze donkerte geleid heeft; het was de onkunde van het Westen. Van muur tot muur is een magistraal geschreven boek dat diepgaande vragen stelt.

Hoe zijn we op dit punt gekomen? En welke lessen kunnen we leren van de politieke arrogantie en zelfgenoegzaamheid in onze recente geschiedenis?

Specificaties

ISBN13:9789403138114
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:416
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:9-9-2021
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Expertrecensies (1)

Van muur tot muur - ‘Goed beeld van hoe de wereldpolitiek in elkaar steekt’
Sjors van Leeuwen | 24 augustus 2022
In 1989 viel de Berlijnse Muur. Het markeerde het einde van de koude oorlog en het begin van een nieuwe periode van vrijheid en welvaart. Dertig jaar later lijkt dit gouden tijdperk voorbij. Waar ging het mis? Dat lezen we in het boek ‘Van muur tot muur’, waarin Jonathan Holslag zijn kijk geeft op de vele gebeurtenissen in de wereldpolitiek sinds 1989.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jonathan Holslag

Jonathan Holslag (1981) doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en is als politicoloog verbonden aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. Hij schreef columns voor o.a. De Morgen, Knack en Trouw en internationale media zoals The Guardian, The Wall Street Journal en The Washington Times. Eerder publiceerde hij o.a. De kracht van het paradijs. Hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw (2014), Onmogelijke vrede. China's moeizame opmars in Azië (2015) en Vrede en oorlog. Een wereldgeschiedenis (2018).

Andere boeken door Jonathan Holslag

Inhoudsopgave

Geen inhoudsopgave

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van muur tot muur