Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Landsverordening administratieve rechtspraak Aruba

Voorzien van commentaar door M.E. B. de Haseth

Paperback Nederlands 2023 9789462128200
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑06‑2023

Samenvatting

Dit artikelsgewijs commentaar op de Landsverordening administratieve rechtspraak van Aruba (Lar AUA) vormt een praktische en actuele leidraad voor al diegenen die op zoek zijn naar informatie over de inhoud en betekenis van de artikelen uit de Lar AUA, zowel studenten als praktijkjuristen.

De tekst van ieder artikel wordt gevolgd door commentaar ter doorgronding van de betekenis van dat artikel in al zijn onderdelen. Daarbij worden ook diverse algemene bestuursrechtelijke onderwerpen besproken. In het bijzonder is geput uit de bestuursrechtelijke rechtspraak van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en van het Gerecht in eerste aanleg van Aruba, naast de totstandkomingsgeschiedenis van de Lar AUA en de literatuur. Waar in deze bronnen van lokale afkomst onvoldoende aanknopingspunten te vinden zijn, is aansluiting gezocht bij Nederlandse bronnen.

In deze uitgave is de Lar AUA het uitgangspunt. Per artikel wordt verwezen naar de desbetreffende artikelen in de regelingen van administratieve rechtspraak van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de Nederlandse Algemene wet bestuursrecht.

Specificaties

ISBN13:9789462128200
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:422
Druk:2
Verschijningsdatum:15-6-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Landsverordening administratieve rechtspraak Aruba