Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samensturing

Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid

Paperback Nederlands 2018 9789462762688
10
Voormalig top 10Totaal 22 dagen
Voormalig top 100Totaal 300 dagen
Verkooppositie 1236Hoogste positie: 7
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Samensturing is de nieuwe mindset voor organiseren en veranderen en een effectief alternatief voor organisaties waar zelfsturing niet van de grond komt. Het biedt leiders en veranderaars een fundamenteel ander perspectief om verandering te realiseren vanuit gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Samensturing is in de praktijk ontwikkeld en daarna van een degelijke theoretische onderbouwing voorzien, waarbij blijkt dat het een even natuurlijke als fundamentele manier van organiseren en veranderen is, die verrassend effectief is als het gaat om medewerkerstevredenheid, ziekteverzuim en klanttevredenheid.

Samensturing biedt de ideale balans tussen structuur en maatwerk in het veranderproces, een duidelijk perspectief en een helder pad, samen met de mensen die het aangaat.

Samensturing is een authentiek en toegankelijk boek dat handreikingen biedt aan leiders, veranderdeskundigen en iedereen die oprecht wil samenwerken vanuit een collectief doel. Een praktisch en solide handboek voor mensen die geloven in bevlogenheid en het de hoogste tijd vinden voor een transformatie in ons denken over organiseren en veranderen.

Rianca Evers-den Ouden is organisatieadviseur en ontwikkelaar van het concept Samensturing als Organisatieprincipe. Zij zet zich in voor het creëren van gelijkwaardigheid en wederkerigheid tussen organisatielagen met als resultaat bevlogen medewerkers, effectieve teams, waardevolle en inspirerende leiders en succesvolle organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789462762688
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2018
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Samensturing: holistisch veranderbesef
Bert Peene | 22 januari 2019
Waar de professionele leergemeenschap tegenwoordig hét hebbedingetje van bestuurders en directeuren in het onderwijs is, is zelfsturing dat voor diegenen die in andere (niet-commerciële) sectoren aan de touwtjes trekken. Het organisatieprincipe dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw als onderdeel van de sociotechniek ontstond, beleeft een heuse revival. Dat heeft inmiddels een schat aan praktijkervaringen opgeleverd; positieve maar ook veel negatieve. Want als mijn inschatting klopt, leveren al die pogingen tot zelforganisatie vandaag de dag net zo weinig op als vijftig jaar geleden.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
14 stemmen
14
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Rianca Evers-den Ouden: ‘Samensturing faciliteert de transformatie naar zelforganisatie’
Bert Peene 7 februari 2019 Zelfsturing is ‘hot’ en lijkt hét antwoord op de behoefte aan een bedrijfsvoering die lean & mean is. Leg verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie, is het credo. Dat beantwoordt ook nog eens aan de behoefte aan autonomie van de hedendaagse professional. Toch lijden veel zelfsturingsinitiatieven vroeg of laat schipbreuk. Logisch, oordeelt Rianca Evers-den Ouden in haar boek Samensturing, want het ontbreekt in al die initiatieven aan echte gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid. Het alternatief: Samensturing.
preview
Samensturing - Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid
Rianca Evers-den Ouden 29 oktober 2018 Alle inspanningen ten spijt is het slagingspercentage van verandertrajecten nog steeds laag. Ook de implementatie van zelfsturing is bepaald geen onverdeeld succes. Hoe kan dat? Zien we misschien met zijn allen iets over het hoofd? Daarover gaat Samensturing.

Videos (2)

Over Rianca Evers-den Ouden

Rianca Evers-den Ouden werkte jarenlang in de verslavingszorg als o.a. hulpverlener, preventiewerker, projectleider en beleidsadviseur en ontdekte daar in de praktijk hoe weinig de mensen in organisaties zijn afgestemd op het gezamenlijke doel van de organisatie. Waar ze kon, bracht ze hulpverleners, cliënten en ketenpartners bij elkaar om samen na te denken over zorgbeleid en ieders bijdrage daaraan. Daarmee werden de roots voor Samensturing gelegd. Rianca studeerde o.a. social work, organisatiepsychologie en verandermanagement, en volgde een vakopleiding tot trainer. Zij leerde daardoor haar ideeën en idealen te onderbouwen en ze communicatief en overdraagbaar te maken. Het leven en de praktijk bood haar echter minstens zoveel ervaring om te doen wat zij nu doet met Samensturing. In 2014 ging zij op zoek naar een antwoord op de vraag wat er nodig was voor echte transformatie in het sociaal domein, vanuit haar bedrijf de Veranderstudio. Dit resulteerde in het concept Samensturing dat aanvankelijk vooral werd ingezet bij gemeenten en zorginstellingen, maar inmiddels ook buiten het sociaal domein. Zo werden er fantastische resultaten behaald bij Vérian JGZ: vanuit een haast onmogelijke reorganisatieopdracht herrees een bevlogen afdeling, waar in het midden van de storm het ziekteverzuim daalde van 4,5 naar 0,9%, en de medewerkerstevredenheid twee volle punten steeg. De betrokken manager, die aanvankelijk sceptisch was over Samensturing, is nu zo enthousiast dat ze ook als spreker en partner van Saminc andere managers inspireert om met Samensturing aan de slag te gaan. Vanaf 2016 ging ze adviseurs opleiden in het gedachtegoed en eind 2017 werd het kenniscentrum Saminc opgericht, wat staat voor Samensturing Inc. Vanuit dit kenniscentrum en de community wil ze met haar team specialisten en partners mensen op maat faciliteren om op hun plek meer Samensturing te realiseren. De toepassing van Samensturing vindt met de diversiteit van de betrokken partners en specialisten ook een steeds breder bereik, van oplossingen voor de energietransitie tot en met de transformatie van een hele sector in het grootste samensturingsproject tot nu toe bij The New Builders, waar meer dan 200 bouwers aan de slag zijn om middels Samensturing hun missie: een wendbare en menswaardige bouwsector, te realiseren.

Andere boeken door Rianca Evers-den Ouden

Inhoudsopgave

Voorwoord – door Jan Bommerez
Inleiding

DEEL 1 Samensturing, het concept

Hoofdstuk 1 Wat is Samensturing?
1.1 Wat is Samensturing?
1.2 Waarom zelfsturing invoeren niet werkt
1.3 Holistisch veranderen
1.4 De kracht van een gezamenlijk (verander)perspectief

Hoofdstuk 2 Het verschil tussen zelfsturing en Samensturing
2.1 Herkomst van het woord Samensturing en de rol van taal
2.2 Ideologische verschillen tussen zelfsturing en Samensturing
2.3 Consequenties voor het veranderproces
2.4 Verwante stromingen aan Samensturing

Hoofdstuk 3 De vier fasen van Samensturing
3.1 De natuurlijke weg
3.2 Eigenaarschap
3.3 Gedeelde verantwoordelijkheid
3.4 Balans tussen zelf en samen
3.5 Samensturing optima forma: borgen en uitbouwen

Hoofdstuk 4 Leiderschap bij Samensturing
4.1 Leiderschap bij Samensturing, een transformatie van formaat
4.2 Hiërarchie doorbreken: werken vanuit gelijkwaardigheid
4.3 Verandering van leiderschap gedurende het veranderproces
4.4 Nieuw leiderschap

DEEL 2 Samensturing, de toepassing

Hoofdstuk 5 De essentiële rol van kaders
5.1 Wat zijn kaders?
5.2 Wat doen kaders?
5.3 Ontwikkeling van de kaderstelling door de fasen heen
5.4 Ons kader als community

Hoofdstuk 6 Wanneer is samen echt samen?
6.1 Samen sturen en de dialoog
6.2 Samen beslissen
6.3 Hoe krijgt samen vorm in de verschillende fasen van Samensturing?
6.4 Samensturing als sleutel voor transformatie

Hoofdstuk 7 Maatwerk: het recht om te mogen verschillen
7.1 Maatwerk, een change of mindset
7.2 Samen ontwerpen
7.3 Maatwerk in elke fase
7.4 Maatwerk: als het spannend wordt

Hoofdstuk 8 Practise what you preach, de ultieme uitdaging voor managers en veranderaars
8.1 Waar het vaak misgaat
8.2 Stap voor stap een samensturend leider worden
8.3 Dienstbaar zijn aan de ontwikkeling
8.4 Boodschap voor veranderaars en consultants

EXTRA
Hoofdstuk 9 Samen sturen over organisatiegrenzen
9.1 Waarom is het zo ingewikkeld?
9.2 Samensturing in de vier fasen
9.3 Het ultieme Samensturingsinstrument: de community
9.4 Epiloog: de samensturende samenleving

Dankwoord
Woordenlijst
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Samensturing