Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Vorstenspiegel

Een denkraam voor leiders, professionals en andere beïnvloeders

Gebonden Nederlands 2020 9789462764019
Voormalig top 100Totaal 76 dagen
Verkooppositie 434Hoogste positie: 21
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boekje laat je in de spiegel naar jezelf kijken met behulp van kleine, korte en treffende bespiegelingen. Zo helpt dit boek je om meer regie te voeren over je leven.

Gabriël Anthonio deelt in dit boek zijn kennis en ervaringen op het gebied van leiderschapsontwikkeling aan de hand van een sterk en universeel beeld, dat van een spiegel.
En dan niet zomaar een spiegel, een Vorstenspiegel.

De Vorstenspiegel is een kijkraam, waar je niet doorheen kunt kijken , maar dat naar jou terugkijkt. Je komt in dit raam jezelf onder ogen. Het zijn momenten van stilstaan bij jezelf, soms in verwondering, misschien ook met verwijten of juist dankbaarheid. Een kijkraam dat hier als denkraam fungeert. Een spiegel, om te kijken naar jezelf.

Anthonio: ‘In mijn eigen, persoonlijke leiderschapsontwikkeling heb ik regelmatig in de spiegel moeten kijken. Of ik wilde of niet. Ik moest de confrontatie met mezelf aangaan. Mezelf onder ogen komen. De ene keer met een lach, de andere keer met een traan , verbeten en gekwetst of onverschillig nonchalant. In dit boek worden verschillende inzichten en ervaringen met de lezer gedeeld. Het zijn momenten, levenslessen die ik langs deze weg graag met u deel. U bent de waarnemer, kijkt naar uw eigen beelden in deze spiegel.’

Dit boek is geschreven voor leidinggevenden, professionals en andere beïnvloeders. Mensen die weten dat ze geregeld stil moeten staan, even in de spiegel moeten kijken. Het zijn momenten van stilte, waarnemen en reflecteren. Momenten die niet altijd even makkelijk zijn, maar telkens weer verrijkend. Verrijkend op het pad om te worden wie je ten diepste al bent.

Specificaties

ISBN13:9789462764019
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:156
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-12-2020
ISSN:

Expertrecensies (3)

De Vorstenspiegel - 'Een (h)eerlijk boekje'
Niels van Gorp | 17 maart 2021
Wat een heerlijk boekje is De Vorstenspiegel. Met het prachtige beeld van de spiegel waarin je jezelf aankijkt, nodigt Gabriël Anthonio je uit om naar jezelf te kijken aan de hand van 7 deugden of waarden. Een oproep tot reflecteren: hoe doe ik de dingen? Hoe geef ik uiting aan deze waarde? Waar kan ik nog groeien?
Lees verder
De Vorstenspiegel - 'Een mooi, handzaam en leesbaar boek'
Paul Misdorp | 24 februari 2021
De Vorstenspiegel is een heel mooie boekje van Gabriël Antonio, niet voor niets op zakformaat gesneden, gaat over de kernwaarden voor persoonlijke ontwikkeling, die ons elke dag weer zouden kunnen - neen, zouden moeten - inspireren.
Lees verder
De Vorstenspiegel - ' Zet aan tot het reflecteren op kernwaarden'
Rudy Kor | 9 februari 2021
Voor mij was de term Vorstenspiegel nieuw. Het is 'een ethische en pedagogische tekst waarin de normen en waarden waaraan een goed vorst zich dient te houden, opgesomd worden' (dbnl.org). Het is ook de titel van het nieuwe boek van Gabriel Anthonio.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De Vorstenspiegel - Denkraam voor leiders, professionals en beïnvloeders
Gabriël Anthonio 8 december 2020 Welkom in De Vorstenspiegel, een kijk- en denkraam voor jouw persoonlijke ontwikkeling in leiderschap en positieve invloed op je omgeving. Laat de spiegel je beste raadgever worden.

Over Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio is een ervaren bestuurder in de zorg en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kenmerkend voor zijn loopbaan is dat hij meerdere organisaties vanuit een crisisperiode er weer bovenop heeft weten te krijgen. Anthonio werkt als partner voor de Galan Groep in Baarn en adviseert en ondersteund organisaties bij hun veranderopgave. Geregeld verzorgt hij masterclasses of lezingen die door de deelnemers, waaronder managers en professionals hoog gewaardeerd worden. Anthonio is in staat om niet alleen het verstand, maar bovenal het hart aan te spreken. Tevens is hij auteur van meerdere inspirerende boeken.

Andere boeken door Gabriël Anthonio

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Inleiding 11
Welkom: de ontmoeting 19

1. WIJSHEID 27
2. RECHTVAARDIGHEID 39
3. MATIGHEID 55
4. MOED 71
5. GELOOF 89
6. HOOP 107
7. LIEFDE 129

Afscheid 145
Nawoord 147
Bronnen 149
Over de auteur 153

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Vorstenspiegel