Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De wet van OER

Onafhankelijk - Evenwichtig - Resoluut

Paperback Nederlands 2022 9789462961968
10
Voormalig top 10Totaal 34 dagen
Voormalig top 100Totaal 130 dagen
Verkooppositie 1011Hoogste positie: 4
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Mensen zijn vaak alleen nog bezig met wat moet en niet met wat zij zelf werkelijk willen. Hoe dat komt? Ze worden opgeslokt door hun taken, door anderen en door de maalstroom van de informatiemaatschappij. Ze worden goed in het omgaan met die dagelijkse drukte. Maar die ene cruciale vraag stellen zij zichzelf niet: waarvoor sloof ik me eigenlijk zo uit? En ondertussen komt er nooit wat terecht van wat zij zelf belangrijk vinden: ze wachten af en passen zich daardoor telkens aan.

Dit boek leert je te stoppen met afwachten en laat je zien hoe je regie krijgt over wat jij zelf belangrijk vindt. Dat is zo veel leuker dan je automatisch steeds weer aan te passen aan anderen en de wereld om je heen terwijl je probeert de dagen zo goed mogelijk door te komen.

Je krijgt regie door Onafhankelijk, Evenwichtig en Resoluut te worden. En die eigenschappen consequent toe te passen op alle belangrijke facetten van je leven. Het boek legt met een glashelder begrippenkader stap voor stap uit hoe je deze vaardigheden in jezelf kunt ontwikkelen zodat je in je leven die dingen kunt doen waar het voor jou echt om draait.

• De wet van OER leert je om te midden van alle drukte jezelf te blijven; het zet aan tot acties die passen bij wat jij zelf werkelijk wilt.
• Een uitermate praktisch boek waarmee je zelf aan de slag kunt en persoonlijk resultaat boekt.

Specificaties

ISBN13:9789462961968
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:21-7-2022
ISSN:

Expertrecensies (3)

De Wet van OER - ‘Eye-openers, maar het praktische deel had concreter mogen zijn’
Carla Verwijs | 25 november 2022
Soms heb je het gevoel dat je wordt geleefd. Je holt van de ene taak naar de andere, laat meetings maar langs glijden, want je hebt eigenlijk constant het gevoel dat je achter loopt. Een burn-out ligt op de loer…. Het is tijd dat je de regie over je werk in eigen hand neemt en je niet meer de hele tijd aan anderen aanpast. ‘De Wet van OER’ van Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters laat je inzien waar het misgaat en leert je weer het heft in eigen hand te nemen.
Lees verder
De wet van OER - ‘Geeft zelfvertrouwen en veerkracht’
Christel Deckers | 7 oktober 2022
De wet van OER is geschreven door drie auteurs, die bij mijn weten niet elk een letter voor hun rekening hebben genomen: Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters. Hun boek kan helpen de regie over je (werk)leven te nemen.
Lees verder
De wet van OER - ‘Een systematische benadering’
Roy van den Anker | 3 oktober 2022
Wie wil dat nou niet: niet langer doen wat er moet, maar Onafhankelijk, Evenwichtig en Resoluut je eigen keuzes maken en leven leiden. Dat is ‘De wet van OER’. Een model om op een rationele manier door het leven te gaan. Volg het model om op basis van ratio keuzes te maken die aansluiten bij je eigen doelstellingen, in plaats van een speelbal te zijn van de wereld om je heen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Wij proberen de onbevangenheid terug te halen
Bas Hakker 19 september 2022 Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters schreven het boek ‘De wet van OER’. Het biedt een strategie om terug te keren naar wat je echt wilt in jouw werkende leven en - niet onbelangrijk - hoe je dat aanpakt. Paul Eikelenboom legt uit waarom dat belangrijk is.
preview
De wet van OER - Onafhankelijk - Evenwichtig - Resoluut
Paul Eikelenboom 3 augustus 2022 Het is knap hoe jij de waan van de dag doorstaat. Maar dat kun je alleen maar lang en op een goede manier volhouden als je geregeld doet wat jijzelf werkelijk wil. Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters schreven er een boek over: De wet van OER. In deze preview vertellen zij over hun boek. 

Over Paul Eikelenboom

De auteurs van het boek ‘De wet van OER’ hebben elk vanuit hun eigen perspectief uitvoerig onderzoek verricht naar hoe mensen regie krijgen. Paul Eikelenboom heeft zijn onderzoek verricht vanuit persoonlijk leiderschap. Daarbij heeft hij zich vooral laten inspireren door diverse Oosterse krijgskunsten. Zijn achtergrond als jurist heeft Paul geholpen om zijn bevindingen daarna concreet te verwoorden in ‘De wet van OER’ zodat mensen er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Andere boeken door Paul Eikelenboom

Over Fokke Kooistra

Duurzame productiviteit, dat is het perspectief van waaruit Fokke Kooistra zijn onderzoek naar hoe mensen regie krijgen heeft verricht. Daarvoor heeft hij ruim kunnen putten uit zijn meer dan twintig jaar ervaring als trainer op het vlak van productiviteit en uit zijn ervaring op diverse topfuncties in het bedrijfsleven. Met ‘De wet van OER’ wil Fokke mensen aansporen bewuster te leven.

Andere boeken door Fokke Kooistra

Over Ivo Kouters

Als coach voor ondernemers en als aanjager van bedrijven hanteert Ivo Kouters het credo ‘nadenken zonder actie doet er niet toe’. Dit credo illustreert het perspectief dat Ivo heeft gekozen voor zijn onderzoek naar hoe mensen regie krijgen: prestatieverbetering bij ondernemers. Ivo zijn daadkracht en uiterste praktische kijk komen sterk naar voren in de ‘De wet van OER’: stop met afwachten en zorg dat je regie krijgt over wat jij belangrijk vindt. 

Andere boeken door Ivo Kouters

Inhoudsopgave

Inleiding 7
Het hele verhaal in een paar seconden 10
Het hele verhaal in ongeveer 30 minuten 13
Regie pakken in plaats van afwachten 15
Het hele verhaal in een paar dagen 29

1 Regie pakken in plaats van afwachten 31
2 Onafhankelijk door interne validering 39
3 Hoe kun je zelf onafhankelijk worden door interne validering? 51
4 Evenwichtig door rationele effectiviteit 71
5 Hoe kun je zelf evenwichtig worden door rationele effectiviteit? 83
6 Resoluut door intrinsieke motivatie 101
7 Hoe kun je zelf resoluut worden door intrinsieke motivatie? 111
8 De zes gedragskenmerken 135

Uitleiding 221
Dankwoord 224

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De wet van OER