Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Rijnlands transformeren - Het gebeurt als je het door hebt (deel 4)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789463010047
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit vierde deel van de Rijnland-Reeks gaat dieper in op: hoe doe je dat nou, Rijnlands transformeren of transformeren naar Rijnlands organiseren? Er worden een aantal fundamentele alternatieven voor denken en doen beschreven. Deze kritische succesfactoren zijn nodig om succesvol te transformeren.

Dit e-book is geschreven voor Kritische Succes Actoren:
- Kritisch betekent blijven denken, op zoek naar wat waar is, wat werkt in de huidige situatie, niets voor zoete koek slikken.
- Succes wordt gezien als meer dan geldelijk gewin, duurzaam, toegevoegde waarde voor anderen en jezelf, zonder kosten af te wenden op de maatschappij.
- Actoren zijn mensen die actie ondernemen, die verschil maken, die aan de bak gaan en niet aan de zijlijn blijven of gedwee marsorders volgen.

Transformeren is veranderen van patronen. Patronen hoe we handelen, patronen hoe we met elkaar omgaan, patronen hoe we denken. Ons denken bepaalt hoe we de wereld zien en hoe we er betekenis aan geven. Omgekeerd, hoe we de wereld zien, en beschrijven, zegt iets over hoe we denken. Het bewust worden van je wereldbeeld, manier van denken, aannames en oordelen, is het begin van mogelijke transformatie. Door krijgen wat er gebeurt en daarmee spelen.

Dit e-book is bedoeld als hulpmiddel daarbij. Verschillende contrasterende denkbeelden worden tegen elkaar afgezet en tegen het licht gehouden. Wat zijn de consequenties van verschillende manieren van kijken en denken? Bedoeld en onbedoeld. Wat willen we eigenlijk, en is ons huidige denken en handelen daarbij nuttig of contraproductief? Wat zijn alternatieven voor succes?

Geen obligate stappenplannen, maar concrete acties om in allerlei situaties direct verandering te krijgen, hier en nu. Als het Rijnlandse gedachtengoed je aanspreekt en je er in de praktijk meer mee wil doen, dan biedt dit e-book een aantal fundamentele inzichten om werkelijk te transformeren.

Specificaties

ISBN13:9789463010047
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:97
Druk:1
Verschijningsdatum:2-7-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans Uijen

Drs. Hans Uijen is bedrijfskundige, gespecialiseerd in organisatieverandering en ontwikkeling. Vanuit zijn ervaring biedt hij mensen en organisaties nieuwe perspectieven voor denken en doen, wat leidt tot betere resultaten en meer plezier.

Andere boeken door Hans Uijen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rijnlands transformeren - Het gebeurt als je het door hebt (deel 4)