Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het dictatorvirus

Wat Poetin gemeen heeft met Napoleon, Hitler, Xi Jinping en Erdoğan

Paperback Nederlands 2022 9789463192583
Verkooppositie 4141Hoogste positie: 839
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑10‑2022

Samenvatting

Wie een dictator wil begrijpen moet zijn rolmodellen bestuderen. Leiderschaps-expert Frank Schaper bracht de rolmodellen van tientallen dictators in kaart. Hij ontdekte hoe hun leiderschapsstijl zich al eeuwenlang voortplant als een hardnekkig virus. Napoleons veroveringen waren geïnspireerd door Alexander de Grote en Julius Caesar. Saddam Hoessein imiteerde Jozef Stalin. In dit rijk geïllustreerde boek belicht Schaper wat leiders als Pinochet, Videla, Qadhafi, al-Assad, Bokassa, Castro en Kim Il-sung met elkaar gemeen hebben.

Het Dictatorvirus geeft een kijkje in de duistere ziel van menig dictator. Wat drijft Vladimir Poetin? Welke rolmodellen inspireerden hem bij zijn geheime invasie in Oekraïne? Waar kwam Hitlers grootheidswaan vandaan? Wie waren zijn inspiratiebronnen voor zijn jodenhaat en volkerenmoord?
De hedendaagse 'democratische dictator' verbergt zijn ware aard onder een democratisch vernislaagje. Deze mutatie van het dictatorvirus zien we bij Poetin, Mugabe, Berlusconi, Erdoğan en al-Sisi. De geschiedenis herhaalt zich niet, wij herhalen de geschiedenis. Maar dan net even anders.

'Fenomenaal' - Pierre Pieterse, Hoofdredacteur Managementboek Magazine

Specificaties

ISBN13:9789463192583
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:11-10-2022
ISSN:

Over Frank Schaper

Frank Schaper, geboren in Hoorn in 1958, studeerde cum laude af aan de Technische Universiteit Delft als ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Hij werkte bij McDonnell Douglas in Amerika en bij de KLM in tal van managementfuncties. Schaper nam in 2001 ontslag en is sindsdien zelfstandig auteur/personal coach/trainer/consultant. In 1992 vond hij een nieuwe kaartprojectie en de perfect ronde NIKE-voetbal uit. Bovendien was hij in 2005 de maker en co-presentator van het KRO-televisieprogramma De Nationale Karaktertest. Schaper is gespecialiseerd in de thema's karakter (het Enneagram), levensfasen, stress, burnout en leiderschap, waar hij inmiddels vier boeken over heeft geschreven.

Andere boeken door Frank Schaper

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het dictatorvirus