Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Over leiderschap

19 inzichten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789464019605
Direct te downloaden

Samenvatting

Sommige boeken verengen leiderschap tot eenvoudige recepten. Ze gaan vaker over succes in het verleden dan over wat vandaag, in een andere context, behulpzaam is. Andere boeken beperken zich tot wat ‘de wetenschap’ bewezen heeft en worden een kleurloos stukje waarheid. Nog andere boeken maken leiderschap vaag en abstract.

De ambitie van Over leiderschap. 19 inzichten is om recht te doen aan zowel waarheid als realiteit van leiderschap. De wetenschap heeft een en ander te vertellen over wat werkt en niet werkt.

Elk inzicht in dit boek is wetenschappelijk onderbouwd. Dat is een goede start. Tezelfdertijd beoefenen leiders de kunst van het mogelijke, met de mensen die er zijn en in de gegeven omstandigheden. Hier schiet wetenschap vaak tekort. Bij elk inzicht komen leiders aan het woord, leggen we uit waarom het zo moeilijk om te zetten is in de praktijk en wat je vervolgens dan toch nog kan doen.

Het is wat het is. De veelheid van inzichten nodigt uit tot mildheid. Neem vast wat helpt en loop niet vast in wat niet is. Koester een open idee over leiderschap, ook over dat van jezelf. Het gaat om wat jij wil waarmaken met mensen in jouw omgeving: what’s your story?

Specificaties

ISBN13:9789464019605
Trefwoorden:leiderschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:244
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Koen Marichal

Koen Marichal doceert en onderzoekt leiderschap aan Antwerp Management School. Hij heeft een master in de psychologie en meer dan 20 jaar HRM ervaring in verschillende organisaties. Samen met Jesse Segers leidt hij The Future Leadership Initiative van Antwerp Management School dat leiderschap van mensen en organisaties onderzoekt en ontwikkelt.

Andere boeken door Koen Marichal

Over Jesse Segers

Jesse Segers is rector van Sioo, een interuniversitair centrum voor veranderings- en organisatiekunde in Nederland, en bijzonder hoogleraar aan de Exeter Universiteit (VK). Hij is tevens gastprofessor aan verschillende andere buitenlandse onderwijsinstellingen

Andere boeken door Jesse Segers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Over leiderschap