Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ontwerpfactor

Werkboek design thinking voor de veranderaar

Paperback Nederlands 2013 9789490463298
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Ontwerpen is een activiteit die tot doel heeft het verbeelden van een in de denkwereld van de ontwerper nog niet bestaande, innovatieve oplossing voor een gesteld probleem'.

Bovenstaande definitie van de architect Ronald Hamel staat centraal in dit werkboek design thinking. Marguerithe de Man ontdekte in haar werk als opleider bij Sioo dat heel veel veranderaars, zonder het zo te noemen, zich met ontwerpen bezig houden.

Ontwerpen is leuk, maar wordt ook als lastig gezien. Omdat vraagstukken waar organisaties mee worstelen in complexiteit toenemen, is de verwachting dat het ontwerpproces de komende jaren sterk belangrijker gaat worden. Het 'kunnen ontwerpen' wordt een basisvaardigheid waar veranderaars over moeten kunnen beschikken om succesvol te zijn.

In dit boek wordt het ontwerpproces uit de doeken gedaan. Wanneer is een ontwerp een goed ontwerp, wat te doen als je vastloopt in een proces? Hoe ontwikkel je een concept? Het doel van het boek is de ontwerper in jezelf te ontdekken. Daartoe bevat het boek veel praktische tips. Het resultaat zal zijn dat de organisatie, het team en de veranderaar zelf, betere prestaties gaan leveren. De ontwerpfactor als motor voor een geslaagde verandering!

Specificaties

ISBN13:9789490463298
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2013
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marguerithe de Man

Drs Marguerithe C. de Man MCM, CMC (1958) werkt als programmamanager bij Sioo, waar ze zelf ook de beroepsopleiding voor organisatieadviseurs volgde. Ze houdt zich vooral bezig met het ontwerpen van leeromgevingen en met innovatie van dienstverlening door professionals. Ze werkt, vanuit een 'wel twijfelen, maar niet weifelen' attitude, met individuen en teams toe naar de geformuleerde ambitie, zonder de realiteit en praktijk van alle dag uit het oog te verliezen. Ze laat zich in haar manier van werken inspireren door architectuur en stedenbouw en creëert ruimte door structuur: 'opening spaces'.

Andere boeken door Marguerithe de Man

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Over nut en noodzaak van een eigen model
2. Over belangrijke activiteiten in het ontwerpproces
3. Over keuzes in het ontwerpen
4. Over wanneer een ontwerp goed is
5. Over de ontwerper
6. Over tijd en het niet-talige
7. Over ontwerpprocessen uit verschillende domeinen
8. Tot slot onze modellen

Begrippenlijst
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ontwerpfactor