Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kracht van High Performance Teams

Zes ingrediënten voor excellent presteren in de publieke sector

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789490463328
Verkooppositie 2861Hoogste positie: 151
Direct te downloaden

Samenvatting

Alsof ze samen een lunchwandeling maken, stappen ze naast elkaar op de groep leeuwen af. Langzaam maar overtuigd. Individueel kwetsbaar en kansloos, maar als team ijzersterk ('Stealing meat from lions', BBC).'Teams zijn tot bijzondere dingen in staat. Het vergt veel om bijzondere dingen tot stand te brengen. Coördinatie, lef, doorzettingsvermogen, een helder doel, samenwerking en als die voorwaarden in een team samenkomen, kunnen er dingen gebeuren die anderen voor onmogelijk houden'. Aldus directeur Arbeidszaken Lucas Lombaers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in het voorwoord van dit boek over excellent presteren in de publieke sector.

De auteurs Ben Kuipers en Sandra Groeneveld van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben in samenwerking met InternetSpiegel onderzoek gedaan naar een groot aantal teams in de publieke sector. Dit heeft geleid tot het identificeren van de zes belangrijkste ingrediënten van High Performance Teams. Dat zijn unieke kenmerken die deze teams onderscheiden van andere teams:
- Teambevlogenheid
- Zelfmanagement
- Doelgerichte samenwerking
- Taakgericht samenwerking
- Stakeholdergerichte samenwerking
- Leiderschap

Het onderzoek heeft zicht gebracht op hoe het komt dat deze teams excellente prestaties leveren en tot grotere hoogte komen dan andere teams. Want vanzelf gaat dat niet. Het boek gaat uitvoerig op de zes ingrediënten in. Het toont onder meer aan hoe belangrijk naast de individuele teamleden, vooral ook de leidinggevenden zijn.

Ter illustratie worden zes excellente teams aan de lezer voorgesteld. Teams die als inspiratie kunnen dienen om tot prachtige resultaten te komen. Het boek sluit af met de HPT zelfscan. Een handig instrument om te bepalen waar je als team zelf staat.

'De kracht van High Performance Teams' is een waardevolle en belangrijke aanvulling op de beschikbare kennis over het werken in teams. In eerste instantie is het onderzoek gericht op de publieke sector. Maar ook organisaties in het bedrijfsleven zullen kunnen profiteren van deze nieuwe inzichten rond teamwerk.

Specificaties

ISBN13:9789490463328
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:112
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:10-2-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

De kracht van High Performance Teams
Carla Verwijs | 10 oktober 2014
Voor me ligt een mooi vormgegeven, groen boekje met de titel ‘De kracht van high performance teams’. In net iets meer dan 100 pagina’s schijnen Ben Kuipers en Sandra Goeneveld het licht op High Performance Teams in de publieke sector.
Lees verder
De kracht van High Performance Teams
Henk van Tent Becking | 17 september 2014
Ben Kuipers en Sandra Groeneveld behandelen in ‘De kracht van High Performance Teams’ de zes unieke kenmerken van deze teams in de publieke sector. Het fraai vormgegeven boek bevat mooie casussen die een goed beeld geven van een High Performance Team doet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Ben Kuipers: ‘Het team maakt het verschil’
Justin van Lopik 20 augustus 2014 De prestaties van overheidsorganisaties verschillen onderling vaak nauwelijks. De scores per team variëren echter aanzienlijk. Deze opvallende conclusie uit het overheidsprogramma InternetSpiegel was aanleiding voor een onderzoek naar het succes van teams. Daar lijkt ‘winst’ te halen. Het resultaat is gevangen in een boek: De kracht van High Performance Teams.
interview
Werken in een High Performance Team: weggelegd voor iedereen
Justin van Lopik 23 juli 2014 Onlangs verscheen De kracht van High Performance Teams. De auteurs Ben Kuipers en Sandra Groeneveld, beiden werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, onderzochten samen met InternetSpiegel, welke ingrediënten excellent presterende teams in de publieke sector kenmerken. Christa Fortunati verkende met Ben Kuipers de mogelijkheden voor HR om bij te dragen aan het ontstaan van dergelijke teams.

Over Ben Kuipers

Ben Kuipers is werkzaam als universitair docent aan de afdeling Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en als zelfstandig organisatieadviseur (Performability). Tijdens zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) raakt hij in de ban van teamwerk en het vraagstuk hoe je in samenwerking tot mooie resultaten kunt komen voor mens en organisatie. Zowel zijn afstudeeronderzoek als zijn promotieonderzoek aan de RUG naar de effecten van teamontwikkeling op teamprestaties bij Volvo Trucks in Zweden leverden hem waardevolle inzichten en verschillende internationale prijzen op. Als adviseur, onderzoeker en docent houdt Ben zich bezig met vraagstukken op het gebied van teamwerk, verandermanagement en leiderschap, en HRM en prestaties in publieke en private organisaties. Hij schreef mee aan hoofdstukken in het boek Strategisch HRM in de publieke sector en publiceerde in samenwerking met anderen in internationale tijdschriften als Journal of Management, Public Administration, International Journal of Human Resource Management, Review of Public Personnel Administration en Journal of Change Management. Daarnaast leidt hij een Europees netwerk van adviseurs op het gebied van teamwerk en treedt hij regelmatig op als spreker en gastdocent aan universiteiten en op conferenties en seminars in binnen- en buitenland. Ben Kuipers is verbonden aan het Centre for Public Human Resources & Change (www.eur.nl/phrc), een onderzoekscentrum van de afdeling Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Ben Kuipers

Over Sandra Groeneveld

Sandra Groeneveld is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al sinds haar studie en promotie in de arbeids- en organisatiesociologie is zij gefascineerd door hoe de inrichting en het management van organisaties de samenwerking en motivatie van werknemers beïnvloeden. Haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten zijn gericht op diversiteit in organisaties, HRM en methoden en technieken van kwantitatief onderzoek. Recente onderzoeksprojecten gaan over management van diversiteit, verandermanagement en leiderschap in publieke organisaties. Zij publiceert geregeld in internationale wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Review of Public Personnel Administration, Public Management Review, Personnel Review, International Review of Administrative Sciences en European Management Journal, en Nederlandse tijdschriften als Tijdschrift voor HRM. Daarnaast redigeerde ze onlangs twee boeken, New Steering Concepts in Public Management (samen met Steven Van de Walle) en Strategisch HRM in de publieke sector (samen met Bram Steijn). Om haar wetenschappelijke werk te verbinden met de praktijk van management in het publieke domein doet zij opdrachtonderzoek, vervult ze een adviserende rol in begeleidingscommissies en treedt zij op als spreker in praktijkseminars. Sandra Groeneveld is verbonden aan het Centre for Public Human Resources & Change (www.eur.nl/phrc), een onderzoekscentrum van de afdeling Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Sandra Groeneveld

Inhoudsopgave

Zes ingrediënten van High Performance Teams

Voorwoord

1. Teams met uitzonderlijke prestaties
2. Teams in de publieke sector
3. De kern van High Performance Teams
4. Dienst publiek en communicatie, Ministerie van Algemene Zaken
5. Teambevlogenheid
6. Beheer openbare ruimte, Gemeente Waddinxveen
7. Zelfmanagement
8. Team publiekszaken, Gemeent Beek
9. Doelgerichte samenwerking
10. Rioolwaterzuiveringsinstallatie, Waterschap Aa en Maas
11. Taakgerichte samenwerking
12. Regionale coördinatie programma’s en inkoop, opslag & distributie, RIVM
13. Stakeholdergerichte samenwerking
14. Invoering functiegebouw rijk, Ministerie van Economische Zaken
15. Leiderschap
16. De weg naar High Performance Teams

Dankwoord
Noten en verwijzingen
Over de auteurs
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van High Performance Teams