Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mindhacking voor teams

Paperback Nederlands 2019 9789492221872
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Iedereen kent ze wel: de groepen mensen die als team door het leven moeten, maar zonder dat ze een gezamenlijk doel voor ogen hebben, en zonder een goed zicht op teamdynamiek. Dan is het leven als team ondragelijk.

Dit boek gaat over het vergroten van invloed van teams en teamleden. Op inspirerende wijze wordt in ‘Mindhacking voor teams’ duidelijk gemaakt wat teamleden kunnen doen om effectiever te kunnen samenwerken en hoe gedrag door Mindhacking-technieken kan worden beïnvloed. Voor teammanagers en opdrachtgevers wordt duidelijk hoe teams optimaal gaan werken.

In het boek worden sportmetaforen gebruikt om duidelijk te maken wat focus en commitment betekenen en hoe onze hersenen kunnen worden gemanipuleerd om prestaties te realiseren. In de hoofstukken worden acht karikaturen van teamleden gebruikt om teamdynamiek en teamprestaties te illustreren.

In ’Mindhacking voor teams’ behandelt de auteur thema’s als manipulatie en beïnvloeding van gedrag en geeft hij voorbeelden hoe teams en teamleden bij kunnen dragen aan het succes van organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789492221872
Trefwoorden:teams, mindhacking
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:142
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Mindhacking voor teams
Elly Stroo Cloeck | 24 februari 2020
Wat hebben Lencioni, Marquet, Tuckman, Jung, Hill, Belbin, Offman, Leary, Kahneman, Thaler, Hewestone, Solomon Asch, Eberspächer, Sherif, Hackman, Milgram, Tyler, West, Obama, Frank de Boer, Robin van Galen, Marc Lammers, Anton Van Asch, Schippers, Tjepkema gemeen?
Lees verder
recensie
Mindhacking voor teams - 'Ware aanrader voor teamleden én hun leiders'
Hanneke Tinor-Centi | 12 april 2019
Eerder schreef Van Aggelen het succesvolle en inspirerende Mindhacking. Met zijn nieuwe boek Mindhacking voor teams maakt hij zijn techniek compleet en weet hij opnieuw te inspireren en te verrassen! Een ware aanrader voor teamleden én hun leiders.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Ronald van Aggelen

Ronald van Aggelen is partner bij management consultingbureau EarlyBridge. Vanuit zijn passie om ‘mensen verder te brengen’, werkt Ronald al vijfentwintig jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij schreef eerder de boeken ‘Je baan of je leven’, ‘Dertigers in crisis’ en ‘Mindhacking’. Ronald is grootgebracht in de corporate omgevingen van KLM en Campina en heeft nu grote en kleine organisaties als klant. Beïnvloeding is zijn vakgebied en vanuit de psychologie, neurologie en ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken. De auteur schreef eerder het succesvolle boek ‘Mindhacking’ (2016).

Andere boeken door Ronald van Aggelen

Inhoudsopgave

1. Waarom mindhacking voor teams?
2. Zestien mindhacks voor succesvolle teams
3. De mindhack van klassieke teamtheorieën
4. Mindhacking en teamleiderschap
5. Agility, teammindhacks voor leiden of volgen
6. Teaming en de mindhack van sportmetaforen
7. Masterclass 1: Mindhacking voor teams
Psychologische perspectieven
8. Masterclass 2: Mindhacking voor teams
Tips & tricks

Tot slot: conclusies en aanbevelingen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindhacking voor teams