Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zó werkt het sociaal domein

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789493004245
Voormalig top 100Totaal 14 dagen
Verkooppositie 4027Hoogste positie: 93
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe werkt het sociaal domein?

Ruim twee miljoen mensen in Nederland krijgen hulp van hun gemeente, bijvoorbeeld ondersteuning om zelfstandig thuis te wonen, hulp bij opvoeden en opgroeien of een bijstandsuitkering. Deze gemeentelijke voorzieningen samen heten ‘het sociaal domein’ en vormen het onderwerp van dit negende Zó werkt de zorg-boek. Welke vormen van ondersteuning vallen nog meer onder het sociaal domein? Wat is de rol van gemeenten? Wie werken er zoal in het sociaal domein? Welke wetten zijn relevant? En hoe wordt ondersteuning uit het sociaal domein betaald?

Zó werkt het sociaal domein gaat vooral over maatschappelijke ondersteuning, jeugdzorg en ondersteuning bij werk en inkomen. Door de gekozen afbakening blijft het boek voor de lezer behapbaar en sluit het naadloos aan op de andere boeken van Platform Zó werkt de zorg. Met elkaar vertellen de boeken het verhaal over het stelsel van zorg en ondersteuning in Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789493004245
Trefwoorden:sociaal domein
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:14-9-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gertrude van Driesten

Gertrude van Driesten is Senior Kaartenmaker Zorg bij De Argumentenfabriek. Als afgestudeerd gezondheidswetenschapper en Master of Public Health werkte zij hiervoor in strategische beleids- en communicatiefuncties bij onder andere de VNG, GGD Nederland, NPCF en Bloei! Consult. Daarnaast is zij gastdocent bij de NSPOH en intervisiebegeleider.

Andere boeken door Gertrude van Driesten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zó werkt het sociaal domein