Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven vinkjes

Hoe mannen zoals ik de baas spelen

Gebonden Nederlands 2022 9789493256484
Nog niet verschenen, verwacht op 24‑02‑2022
24,99

Samenvatting

Stel: je kunt niet gediscrimineerd worden en je hoeft je nooit ergens aan te passen omdat iedereen zich altijd aanpast aan jou. Stel dat je vervolgens ook nog de meest prestigieuze opleiding van het land hebt, zodat je ook daarop niet gepakt kunt worden. Dan kun je dus niet weten hoe kwetsbaarheid voelt. Maar omdat je alles mee hebt en niks tegen, is de kans wel maximaal dat je het ver brengt in het leven.

Joris Luyendijk behoort tot deze groep van ondiscrimineerbare en sociaal onkwetsbare personen: een witte autochtone heteroman uit een ‘goed nest’ met aan de uur diploma’s van het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum en de Universiteit van Amsterdam.

In de zeven vinkjes probeert Luyendijk te begrijpen wat zijn uitgangspositie heeft gedaan met zijn zelf-, mens- en maatschappijbeeld. En wat doet het met een land, wanneer mannen zoals hij er de dienst uitmaken? Want op ontzettend veel plekken helemaal bovenin de politiek, de serieuze media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven wordt de baas gespeeld door een man als Joris Luyendijk.

Specificaties

ISBN13:9789493256484
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2022

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk (1971) studeerde Arabisch, antropologie en geschiedenis. In 1998 verscheen zijn debuut 'Een goede man slaat soms zijn vrouw'. In 2001 volgde 'Een tipje van de sluier', dat genomineerd werd voor de Prix des Ambassadeurs. Luyendijk woonde achtereenvolgens in Caïro, Beiroet en bezet Oost-Jeruzalem, waar hij werkte voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, het Radio 1 Journaal en het NOS Journaal. De afgelopen 2 jaar was hij gevestigd in de City van London en schreef blogs voor 'The Guardian'. In 2015 verscheen zijn nieuwste bestseller over deze periode: 'Dit kan niet waar zijn'.

Andere boeken door Joris Luyendijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven vinkjes