Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kracht met de matrix

De parabel van de moderne geitenboer

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2004 9789047003731
Direct te downloaden

Samenvatting

Heeft u wel eens het gevoel gehad dat veranderingen op uw werk te snel gaan, dat u er geen greep meer op heeft? Dat iedereen maar voor zichzelf werkt of, erger nog, zich van de organisatie afwendt? Laat u inspireren door Laurent en Faustine, een Frans echtpaar dat zijn idealen vormgeeft in een kleine, autonome geitenboerderij. Peter Camp gebruikt hun micro-onderneming als metafoor bij de beschrijving van zijn matrixmethode, een pragmatisch doe-het-zelfmodel waarmee u snel complexe veranderingen in een organisatie analyseert.

Aan de hand van de geitenboerderij legt Camp uit wat de matrixmethode is, hoe en wanneer u haar toepast en wat de voor- en nadelen zijn. U leest hoe u:

- Invloed uitoefent op veranderingen
- Uw collega's erbij betrekt
- De positie van uw organisatie, afdeling of projectgroep versterkt
- Snel een actieplan maakt

Dit boek is geschreven voor iedereen die nadenkt over zijn of haar plaats in het geheel, van student en (staf)medewerker tot docent en middenmanager, van mediator en consultant tot ondernemingsraadslid en bedrijfsleider.

Peter Camp is organisatieadviseur en managementdocent. 'Kracht met de matrix' is de opvolger van 'De kracht van de matrix', het eerste boek waarin Camp zijn methode uitlegde. Hij publiceerde onder meer de everseller 'De gekookte kikker', 'De praktijk van de matrix' en 'Gebouwen met een ziel'.

Specificaties

ISBN13:9789047003731
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

3.6 van de 5
8 stemmen
2
3
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
Geitenboerderij als lichtend voorbeeld voor Quality of Work - Peter Camp over zijn matrix-methode
20 juni 2013
interview
Peter Camp: ‘Je moet leren rommelen binnen de organisatie’
Hans van der Klis 11 december 2009 In zijn nieuwe boek De broedfactor beschrijft organisatieadviseur en managementdocent Peter Camp hoe je betrokkenheid binnen organisaties kunt aanwakkeren. Daartoe heeft hij het model van de broedplaats ontleed, een informeel initiatief waar mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen en samen dingen tot stand kunnen brengen, zonder ingrijpen van het management. ‘Wat zij binnen je organisatie teweeg kunnen brengen, krijg je met 25 adviesbureaus niet voor elkaar.’
interview
Peter Camp over zijn matrix-methode
Walter van Hulst 17 december 2004 Een praktische, integrale kijk op organisaties en organisatie-veranderingen. Een combinatie van inzicht in zowel 'harde' als 'zachte' aspecten, verweven tot een handzame methode met een hoog 'how to do' gehalte. Zo laat de matrix van Peter Camp zich het best omschrijven.

Over Peter Camp

Peter Camp is organisatieadviseur en managementtrainer. De matrixmethode heeft hij uitgewerkt in 'De kracht van de matrix', 'De praktijk van de matrix' en 'Kracht met de matrix'. Van hem verscheen ook 'Gebouwen met een ziel', waarin hij het bijzondere van moderne gebouwen onderzoekt. Toepassingen van de matrixmethode zijn 'De negensprong', over zelfmanagement, en 'Projectmanagement', over creatieve projectsturing. 'De gekookte kikker' is zijn eerste boek. Deze everseller bevat bijna vijfhonderd metaforen over organisatieverandering. 'De paarse krokodil' is hierop een aanvulling met meer dan tweehonderd metaforen. 'Meer dan 500 managementstijlen' is een met de matrix geordend overzicht van allerlei vormen van leidinggeven.

Andere boeken door Peter Camp

Inhoudsopgave

Proloog: de parabel van de moderne geitenboer

Voorwoord

Dankwoord

1. Kennismaken met de matrixmethode
2. Wat is de matrixmethode?
3. Hoe werkt de matrixmethode?
4. Waarom de matrixmethode.
5. Wanneer pas je de matrixmethode toe?
6. Voor wie is de matrixmethode?
7. Hoe kun je samen de matrixmethode gebruiken?

Epiloog: de parabel van de moderne geitenboer

Bronnen
Fotoverantwoording
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kracht met de matrix