Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789047012054
10
Voormalig top 10Totaal 681 dagen
EvergreenTotaal 4730 dagen
Verkooppositie 656Hoogste positie: 2
Direct te downloaden

Samenvatting

'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen.
Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt.
Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.

Nu in nieuwe vertaling!

Naast deze editie van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' bestaat er ook een jubileumeditie. De inhoud daarvan is hetzelfde, alleen is die uitgave gebonden en bevat het boek een leeslint. Meer informatie vindt u hier. Business Contact heeft die jubileumeditie uitgegeven ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van deze uitgeverij in 2009.

Specificaties

ISBN13:9789047012054
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:332
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:
Jongbloed:Bestuurskunde

Expertrecensies (4)

recensie
De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Richard Lannoye | 10 april 2018
Sedert de verschijning van The seven habits of highly effective people van Stephen Covey in 1989, vertaald in De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, zijn de management filosofie en de wijze lessen van deze uitzonderlijke leraar alleen maar in kracht en relevantie toegenomen.
Lees verder
recensie
The 7 Habits of Highly Effective People
Roy van den Anker | 20 mei 2014
In mijn studententijd kreeg ik na afloop van een eenmalig college van een Zuid-Afrikaanse docent de aanbeveling om een specifiek boek te bemachtigen van Stephen Covey: ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’. Ik had nog nooit van de auteur gehoord, maar was dusdanig onder de indruk van het college dat ik direct doorgelopen ben naar de lokale boekhandel om het boek te bemachtigen.
Lees verder
recensie
De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Roy van den Anker | 20 mei 2014
In mijn studententijd kreeg ik na afloop van een eenmalig college van een Zuid-Afrikaanse docent de aanbeveling om een specifiek boek te bemachtigen van Stephen Covey: ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’. Ik had nog nooit van de auteur gehoord, maar was dusdanig onder de indruk van het college dat ik direct doorgelopen ben naar de lokale boekhandel om het boek te bemachtigen.
Lees verder
recensie
De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Frans van Schijndel | 24 mei 2002
Stephen Covey (1933) is medeoprichter van de FranklinCovey Company (3.500 medewerkers en veel gevraagd spreker. Hij heeft de afgelopen 30 jaar veel trainingen uitgevoerd voor multinationals. Zijn wereldberoemde boek 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap' is interessant voor iedereen die zijn leven bewust wil vormgeven. Dus ook voor managers en ondernemers.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
279 stemmen
165
80
23
6
5

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Leiderschap en spiritualiteit
Bertrand Weegenaar 24 mei 2022 Ik neem op dit moment een flinke stapel boeken over leiderschap en het organiseren van werk na corona door. Wat corona allemaal precies voor kennis- en kantoorwerk gaat betekenen is iets dat in de komende jaren pas echt duidelijk gaat worden. 
nieuws
Waarom Covey nog steeds inspireert
Nienke van Oeveren 19 maart 2013 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey. Welke manager is er niet groot mee geworden? Meer dan 20 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd van verkocht. Maar weet je nog waar het ovver gaat? Of staat het ongelezen in de boekenkast? Kom je er gewoonweg niet door heen? Tijdens de masterclass van Managementboek neemt Jan Kuipers, dé Covey-kenner van Nederland, de deelnemers in kort tijdsbestek mee in de zeven eigenschappen. Door Joke Twigt

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Dankwoord

Deel 1 - Paradigma's en principes

Van binnen naar buiten
De zeven eigenschappen - Een overzicht

Deel 2 - Overwinningen op jezelf

Eigenschap 1 - Wees pro-actief
Principes van persoonlijk inzicht
Eigenschap 2 - Begin met het einde voor ogen
Principes van persoonlijk leiderschap
Eigenschap 3 - Belangrijke zaken eerst
Principes van persoonlijk management

Deel 3 - Overwinningen met de omgeving

Paradigma's van wederzijdse afhankelijkheid
Eigenschap 4 - Denk win-win
Principes van interpersoonlijk leiderschap
Eigenschap 5 - Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Principes van empathische communicatie
Eigenschap 6 - Synergie
Principes van creatieve samenwerking

Deel 4 - Vernieuwing

Eigenschap 7 - Hou de zaag scherp
Principes van evenwichtige zelfvernieuwing

Bijlage A - Mogelijke waarnemingen die voortkomen uit verschillende centra
Bijlage B - Een kwadrant II-dag op kantoor

Nawoord van Stephen Covey
Register van problemen en mogelijke oplossingen
Register
FranklinCovey-organisatie
Verder lezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zeven eigenschappen van effectief leiderschap