Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Pensioen in zicht

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789461278135
Direct te downloaden

Samenvatting

In de overgang van het werkzame leven naar het pensioen biedt dit boek grip op de 'grotere' thema's van het ouder worden, zoals identiteit, sociale contacten, tijdsbesteding, relatie met de partner en zingeving.

Pensioen: een nieuwe levensfase waarin mensen eindelijk de tijd krijgen om al die dingen te doen waar ze tijdens hun werkzame leven niet aan toekomen. Maar soms valt het tegen. Hoe om te gaan met al die tijd, de verwachtingen van familieleden en mogelijke ouderdomsgebreken?

Als je stopt met werken valt een belangrijke bron van zingeving weg. Wat je ervoor terugkrijgt, zijn tijd en de kans om er iets moois van te maken. Dat vraagt om bewuste keuzes, maar soms ook om aanvaarding dat niet alles nog binnen je bereik ligt.

Aan de hand van persoonlijke verhalen geeft dit boek inzicht in de uitdagingen en kansen voor zingeving als je ouder wordt. Wie het ouder worden leert waarderen, wacht een rijke tijd.

Specificaties

ISBN13:9789461278135
Trefwoorden:pensioen
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:104
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-12-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marjoleine Vosselman

Marjoleine Vosselman (drs.) is psycholoog en medeoprichter van Zinproeverij. Tijdens haar loopbaan als docent in het hoger beroepsonderwijs ontdekte zij steeds meer hoe essentieel de aandacht voor zin is. Als docent en coach weet Marjoleine mensen in hun element te brengen. Haar vragende en uitnodigende houding maken dat zij een sfeer schept waarin mensen zichzelf mogen zijn en gezamenlijk gaan zoeken naar antwoorden.

Andere boeken door Marjoleine Vosselman

Inhoudsopgave

Ten geleide

1. De balans opmaken
2. Effe wennen
3. Van je leven een kunstwerk maken
4. Meedoen
5. Ouder worden
6. Liefhebben
7. Leven met de dood

Eindnoten
Geraadpleegde literatuur
Praktische websites

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pensioen in zicht