Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Online flexwerken en geld verdienen

Het geld ligt op straat... Via internet kun je klikkerdeklik snel rijk worden... Complete flauwekul natuurlijk, maar het scheelt niet veel. Online flexwerken en geld verdienen gaat over concrete manieren waarop je via internet geld kunt verdienen. 

Victor Peters | 20 mei 2021 | 3-4 minuten leestijd

Dat kan gaan om het besparen van geld met allerlei aanbiedingen, om een leuke bijverdienste naast studie of werk, maar kleine online activiteiten kunnen uiteindelijk ook uitmonden in een serieuze onderneming. Er zijn veel en leuke manieren om de bankrekening te vullen.

De bankrekening vullen...

Dat klinkt alsof bij jou na het lezen van dit boek het geld tegen de plinten klotst. Zo hard zal het niet gaan, maar de tools en taken die in dit boek de revue passeren, doe je tussen neus en lippen door en kunnen een leuk extra zakcentje opleveren. Ook mogelijkheden die niet in dit boek thuishoren, staan erin... En loop jij tijdens jouw zoektochten tegen snel en makkelijk geld aan, dan weet je dat je in een illusie trapt. Ook die komen langs in dit boek.

Alles in praktijk

Vrijwel alles - dus niet alles - in dit boek is daadwerkelijk in praktijk gebracht, uitgeprobeerd, of wordt nog steeds gedaan. Dat maakt dit boek ook zo bijzonder: het is een co-productie van een student die zijn studiebeurs met beermoney aanvult, en een mediadeskundige die verder kijkt dan de lol van vandaag.

Die samenwerking komt ook terug in de onderwerpen van dit boek. Sommige dingen uit dit boek leveren een euro op en doe je op het toilet. Voor andere dingen moet je de deur uit, of je doet ze terwijl je ergens wat tijd over hebt. In de loop van het boek worden de verdienmodellen serieuzer: affiliate marketing bij online publicaties, een eigen webshop opzetten of gewoon even Youtube-goeroe worden.

Meer dan beermoney

Internet biedt veel mogelijkheden voor wat extra inkomsten of zelfs voor een full-time en goed betaalde werkweek. De wereld, zeven miljard mensen, is dankzij internet ineens jouw speeltuin geworden. Voor elke niche, elke skill en elke interesse is een markt te vinden. En het leuke is: je kunt klein beginnen, verloren uurtjes vullen met het opzetten van jouw eigen online bedrijf. Aan de andere kant kent het web ook veel charlatans die jou gouden bergen beloven...

Waar kun je aan denken? Online freelance werk, vertalen, 3D-tekeningen maken, recepten publiceren, personal trainer, mystery shopping, online docent fröbelen, of een webwinkel opzetten zonder dat je ooit een product in handen hoeft te hebben. Er zijn net zo veel mogelijkheden als valkuilen en daar gaat dit boek ook op in. Want bij elk briljant idee hoort ook een goede afweging: kun je alles wat nodig is om jouw onderneming tot een succes te maken?

Wat je ook gaat doen: het kan met weinig risico en investering naast je huidige werk opgezet worden. Fun staat voorop. Jouw passie delen met de wereld om er op termijn een boterham of wat beleg mee te verdienen.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is gemaakt voor de student die wat wil bijverdienen, voor de negen-tot-vijf verdiener die wat extra geld zoekt, of die een eigen business wil ontwikkelen zonder al te veel risico. Het is gemaakt voor de senior die aanvulling zoekt op pensioen en AOW. Kortom: voor iedereen die liever wat leuks ontwikkelt voor zichzelf, dan elke avond te vegeteren voor de buis.

Het ultieme doel van de schrijvers van dit boek is een plek- en tijd-onafhankelijk inkomen genereren. Werk dat je kunt doen op elke plek in de wereld, als er maar internet is; werk dat je doet op een tijdstip dat jou goed uitkomt.

Over Victor Peters

Victor G.B. Peters is docent-onderzoeker ICT & Creative Technologies aan een hogeschool en geeft lectures en workshops in binnen- en buitenland. Hij heeft een lange reeks boeken over ICT, media en internet gepubliceerd en blijft altijd zoeken naar nieuwe mogelijkheden om schijnbaar complexe technologie toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden