Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Invloed

'Invloed, De zes geheimen van het overtuigen' van Robert B. Cialdini is een absolute aanrader! Het maakt helemaal niet uit wat voor je werk je doet, dit boek lezen heeft altijd toegevoegde waarde. Het is erg prettig geschreven en leest als een spannend verhaal, dat ik ademloos heb uitgelezen.

Sonja de Bruin | 22 mei 2013

Robert B. Cialdini wordt gezien als de goeroe op het gebied van beïnvloeding. In dit boek beschrijft hij, onderbouwd met de resultaten van tientallen onderzoeken, hoe het komt dat wij mensen zo gemakkelijk te beïnvloeden zijn. Dat heeft te maken met het klik-zoem principe; door de grote hoeveelheid informatie die we iedere dag krijgen voorgeschoteld, hebben we niet de tijd en de gelegenheid om deze te analyseren en een goed onderbouwde beslissing te nemen. Als 'oplossing' concentreren we ons op een klein stukje informatie en nemen op basis hiervan een beslissing. Een voorbeeld is dat wij informatie eerder vertrouwen als die afkomstig is van iemand die op je lijkt (sociale bewijslast) of van een autoriteit. Op basis van dit gegeven zijn mensen verbijsterend gemakkelijk te bedriegen. Gelukkig geeft Cialdini ook tips hoe wij onszelf kunnen beschermen tegen mensen die bewust misbruik maken van ons klik-zoem gedrag. Om tot boek te komen heeft Cialdini veel onderzoek gedaan. Hij heeft als infiltrant in diverse organisaties gewerkt als onderdeel van het onderzoek. Naast deze ervaringen verwerkt de schrijver bovendien veel persoonlijke ervaringen.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden