Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Typisch ik, typisch jij

Als ik dit boek in één woord zou moeten samenvatten dan is het zonder twijfel: inspirerend! De vormgeving alleen al is een uitnodiging tot lezen. Al bladerend wordt u als lezer vooral nieuwsgierig en wilt u meteen beginnen. 'Typisch jij!' gaat over zeven type vrouwen. Te vinden in iedere vrouw, maar vaak is een bepaald type meer aanwezig. En juist dan zou het oproepen van de kwaliteiten van andere types heel handig kunnen zijn om nog beter te presteren.

Daniëlle de Jonge | 14 november 2012

Privé of zakelijk, eigenlijk is het altijd waardevol om te weten wat voor type vrouw u bent en hoe u omgaat met bepaalde situaties. En dat alles staat op verfrissende wijze omschreven in 'Typisch jij!'. Geschreven voor vrouwen en door vrouwen. Drie experts als het gaat om de inzet van vrouwelijke talenten, waar zij niet alleen zelf voor kiezen maar ook anderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Doe er uw voordeel mee! Al lezend ontdekt u al snel welk type u het meeste in u heeft. Op de site van Female Factor kunt u meteen een test doen om te kijken of het overeenkomt. Zo kreeg ik tijdens het lezen al een vermoeden een mix tussen Leading Lady en Brave Sis te zijn en jawel, het klopt. Bij elk type vrouw staat bijvoorbeeld wat haar kenmerkt, welke merken haar aanspreken, hoe zij is en waar ze van houdt. In ieder hoofdstuk wordt er dieper op ingegaan. Bijvoorbeeld op de kwaliteiten en hoe ze die optimaal benut. En ook tips die zorgen voor evenwicht, waardoor u als vrouw niet te ver doorslaat in uw talenten. Balans is het toverwoord. Zo staan er onder meer tips in over kledingstijl, ontspanning, improviseren, delegeren en relaties. Bovendien wordt de link gelegd met de Godin die uw persoonlijke kenmerken vertegenwoordigt. Altijd leuk om te weten. Alle belangrijke aspecten van het leven komen in de hoofdstukken voorbij. Helder omschreven in drie stappen. 'Ze is' geeft vooral weer wat typisch is voor deze vrouw. Zo is Brave Sis heel rechtvaardig en Passion Diva levenslustig. 'Ze leeft' laat zien wat voor carrière, privéleven en relaties het type vrouw heeft. Serene Soul houdt van rust en eenvoud, terwijl Loving Ally zich bijna helemaal overgeeft aan haar partner. In 'ze groeit' staan tips om te leren van de andere vrouwtypen. Leading Lady mag wat meer kwetsbaarheid tonen zoals Miss Feelgood en Mommy Dear mag wat meer gevoelens uiten zoals Brave Sis dat doet. Achter in het boek staan de zeven types schematisch weergeven in een overzicht met overeenkomsten en verschillen met de andere types. 'Typisch jij!' is leerzaam, soms confronterend en vooral geweldig leuk om te lezen. Een aanrader voor iedere vrouw als u het mij vraagt.

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden