Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Generatie V

Het leven begint bij veertig! Voor mijn veertigste dacht ik altijd heel positief over deze zin. Nu ik inmiddels vijftig ben, snap ik wat men ermee bedoelt. Je bent niet te jong meer, maar zeker ook niet te oud.

Corien Plaisier | 12 mei 2015

Er ligt veel op het bordje van veertigers en vijftigers. Deze generatie moet aan de bak voor hun kinderen, ouders en op het werk kijkt ook iedereen naar deze groep mensen. Of juist ineens niet meer, omdat ze ‘te oud’ zijn. Het boek ‘Generatie V’ van Yolanda Buchel en Sandra van der Marel legt uit hoe u de veerkracht behoudt en zo plezierig mogelijk deze levensfase doorloopt. Het boek neemt u mee langs een stukje theorie, oefeningen om uzelf te leren kennen en echte verhalen van mensen in de genoemde leeftijdscategorie. De beschrijving van de problematiek zorgt ervoor dat u beseft dat u niet de enige bent die met problemen worstelt. Die herkenning geeft direct rust, althans dat gebeurde bij mij. Door over sommige dingen anders te gaan denken, uw rol als ouder van (bijna) volwassen kinderen bijvoorbeeld, krijgt u ruimte voor leuke dingen. Het boek roept op om te verkennen wat u nog van het leven verwacht. Had u niet ooit een voornemen naar het buitenland te gaan, om daar een tijdje te werken. Waarom heeft u dit nog steeds niet gedaan? Het komt voor dat een boek voor één inzicht al de moeite waard is om te lezen. Voor mij is dat het model waarin wordt uitgelegd wat er gebeurt als u uit uw comfortzone stapt. Heel herkenbaar en fijn om dit te weten. ‘Generatie V’ is vooral een troost- en opstaan en doorgaanboek, het leven is niet altijd even leuk. Hoe u omgaat met de problemen die u onderweg tegenkomt, maakt dat uw leven fijn is. Dat hebben de schrijfsters, vaak ook met hun persoonlijke verhalen, heel goed neergezet.

Over Corien Plaisier

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co en werkt als een organisatieadviseur en coach om teams beter met elkaar te laten samenwerken. Verder werkt ze als coach voor haar bedrijf Doorleven na kanker.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden