Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Een jaar vol geluk - Dagelijkse bezinningsmomentjes

Wil je in 2023 je wat meer bezinnen over wat waardevol voor jou in het leven is en meer geluksmomentjes pakken? Dan geeft de scheurkalender ‘Een jaar vol geluk – een tip voor elke dag’ van Leo Bormans veel leuke dagelijkse nadenkertjes en opdrachtjes. 

Judith Niekel-Sjoerds | 27 december 2022 | 1-2 minuten leestijd

Geluk is vluchtig en een bijproduct dat verschijnt als we dingen doen die we waardevol vinden. En daar gooit de mallemolen die ons dagelijks leven vaak is al heel snel roet in. Deze kalender geeft je op een laagdrempelige manier elke dag de optie om met meer bezinning je leven te leven. Dit aan de hand van ‘negen pijlers van geluk’. Uit onderzoek is gebleken dat die allemaal bijdragen aan je welzijn. Ik noem ze even: Andere mensen, Plezier, Gezond lichaam, Gevoelens uiten, Zelfvertrouwen, Open geest, Waarderen, Veerkracht en Zingeving.

Uitdaging

Op basis van uitspraken van bekende, en minder bekende, Jarige Jobs op die dag - uit het verre verleden tot nu – nodigt Bormans je uit om na te denken. Wat houdt de uitspraak voor jou in? En kun je er die dag naar handelen en leven? Alle pijlers komen uiteraard regelmatig voorbij. Bijvoorbeeld de pijler ‘Open geest’. Bormans daagt uit om ‘eens rond te wandelen in jouw fantasie’, op basis van een quote van Andy Warhole. Of, op een andere dag, om een stap(je) te nemen richting meer geluk naar aanleiding van de quote ‘Geluk is geen bestemming of ervaring. Het is een beslissing.’ van Carlos Santana (donderdag 20 juli).

Opdrachten

Sommige opdrachten zijn voor sommigen misschien een brug te ver, bijvoorbeeld de opdracht om ‘eerste stap te zetten om een oude ruzie bij te leggen’. Dit naar aanleiding van een quote van Martin Luther King: ‘We moeten leren samenleven als broeders of we zullen samen ten onder gaan als gekken.’ Maar ook dan kan het goed zijn om daar nog een keer even bewust bij stil te staan: ‘is het verbroken contact ook iets wat ik nu nog wil/nodig heb?’

Dankbaarheidsdagboekje

Op de achterkant van elk kalendervel kun je bijhouden wat je die dag gelukkig(er) maakte. Dus aan het eind van het jaar heb je dan een mooi dankbaarheidsdagboekje waar je altijd op terug kunt vallen voor inspiratie, en waarmee je gemakkelijk je geluksmomentjes kunt terughalen.

Over Judith Niekel-Sjoerds

Judith Niekel-Sjoerds, MA MSc, is levenslooppsychologe, coach bij JNS Coaching en freelance Online Psychologe bij OpenUp. Haar missie is om mensen te helpen lichter te leven, werken, leren en slapen vanuit de positieve psychologie en ACT met behulp van incompany workshops en e-learnings. Zij heeft een column in een lokale krant over zaken waar je in vast kunt lopen en hoe je daarmee omgaat.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden