Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

IK2 & IK2 in de praktijk - Trainingsboek voor coaches en docenten

Direct nadat ik hoorde over Ik2 – De beste versie van jezelf, besloot ik dit boek aan te schaffen. Tenslotte, wie wil nou niet de beste versie van zichzelf zijn? Vooral de wetenschap dat er een wetenschappelijke onderbouwing aan dit boek ten grondslag ligt, sprak me aan.

Margreet Noordanus | 10 februari 2017 | 3-4 minuten leestijd

Vol goede moed ben ik in november 2016 aan het boek begonnen. Alles aan dit boek ademt: actie! Na een paar bladzijden was het me dan ook duidelijk dat ik daadwerkelijk ‘aan de bak’ moest. De plezierige schrijfstijl en eigen ervaringen van de schrijfster, de uitdagingen door middel van de opdrachten en de inspirerende quotes, zorgden ervoor dat ik inderdaad tot actie overging om te kijken welk effect ik met het beschreven Effect-programma kon bereiken.

Ik2 was heel interessant om te lezen en vooral de stukken over het brein, de VUCA wereld en het CEO brein vond ik niet alleen nuttig maar ook heel leerzaam, heerlijk ook de down-to-earth uitleg! Tijdens het lezen heb ik de tests gedaan en de oefeningen uitgevoerd. Waarmee ik ‘een berg’ aan nuttige informatie verzameld heb, die van pas kwam tijdens de stappen van het Effect-programma. Was ik daarna meteen de beste versie van mezelf? Nee, dat niet, het is en blijft een kwestie van: er aan werken en stap voor stap verder bouwen aan een al groter wordend effect. Gelukkig is het super handig dat ik bij vermindering van het effect, het boek erbij kan pakken. Een en ander nogmaals kan nalezen en nog een keer de bijbehorende oefening kan doen. Dat helpt om het effect te vergroten en niet in een valkuil te vallen! Al vind ik het bij het naslaan wel lastig dat de inhoudsopgave beperkt is, en mis ik een overzichtslijst van de oefeningen en opdrachten.

Bij de start ben ik niet op het idee gekomen een schrift te gebruiken en heb al mijn antwoorden met pen in het boek geschreven……. Dat is misschien handig als je een en ander nog eens naslaat, maar niet als je nogmaals de oefening wilt doen en die er niet meer bij kunt schrijven (bij mij wordt het dan kliederen…..). Vandaar dat ik het idee om een Ik2 werkschrift te ontwikkelen, een topidee vind! Bij het schrijven van deze recensie is het schrift nog niet uit, maar ik verwacht dat het net zo praktisch, verzorgd en vol tips en aanwijzingen uitgevoerd zal zijn, als het Ik2 De beste versie van jezelf en Ik2 het Trainingsboek voor coaches en docenten, dat inmiddels ook uitgebracht is.

Het Ik2 trainingsboek voor coaches en docenten, is een absolute aanrader voor elke coach die met zijn/haar coachees aan de slag wil met Ik2. Het trainingsboek is op dezelfde fijne wijze uitgevoerd als Ik2 – De beste versie van jezelf, al mis ik ook hier een overzichtslijst van de oefeningen en opdrachten. Wel is het handig dat het trainingsboek de indeling en stappen van Ik2 – De beste versie van jezelf, volgt. Fantastisch is dat in het trainingsboek, de bladzijdenummers vermeld staan die verwijzen naar de bijbehorende tekst in Ik2 – De beste versie van jezelf. Dat scheelt een hoop zoekwerk! Hiermee heeft de (beginnend) coach een tool waarmee hij/zij direct, als de beste versie van zichzelf, aan de slag kan om zijn/haar coachees te ondersteunen bij het doorlopen van het Effect-programma, en te helpen bij het bereiken van het maximale effect daarvan.

Al met al biedt Ik2 zowel voor degenen met de methode aan de slag gaan, als voor de coaches en hun coachees, volop prachtmateriaal dat vast en zeker zal bijdragen aan inzicht en ontwikkeling van de beste versie van eenieder!

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden