Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Grip - 'Een van de betere boeken in dit genre'

Wanneer je merkt dat je hoofd te vol zit én wanneer je de ambitie hebt om meer uit je werk en uit je leven te halen, dan kan het lezen van het boek Grip van Rick Pastoor je een grote stap dichterbij brengen.

Nienke van der Boom | 25 februari 2020 | 2-3 minuten leestijd

Grip van Rick Pastoor draait om persoonlijke effectiviteit in alle vormen. Het beheren van je agenda, waardoor je je brein kunt ontlasten, bewuste keuzes maken om bepaalde dingen wel of niet op te pakken, bewustwording van je mechanismen, je ideeën, je kracht en tenslotte het nadenken over de toekomst.

De schrijver Rick Pastoor heeft een fijne schrijfstijl; vlot, praktisch, helder en overzichtelijk. Je voelt de passie die de schrijver heeft voor de materie. Rick Pastoor vertelt, aan de hand van voorbeelden, wat voor hem werkt, waar hij in gelooft en hij daagt uit om zelf te onderzoeken wat voor jou het beste werkt. Hij geeft houvast en structuren om die weg te vinden.

Het boek bestaat uit 3 delen. Elk deel wordt afgesloten met een puntsgewijs overzicht van wat er in het hoofdstuk besproken is. 

In het eerste deel van Grip legt Pastoor de focus op de organisatie van je week. Het maken van planningen, het afwegen van welke taken urgent en/of belangrijk zijn. Met behulp van agenda en takenlijst zorg je ervoor dat je hoofd leeg wordt en dat je ruimte hebt om je op het werk te richten dat op dat moment je aandacht verdient.

In het tweede deel van het boek krijg je handvatten om grip op je jaar te krijgen. De eerste stap in dit hoofdstuk gaat over bewustwording van je missie en je passie. Van daaruit ga je nadenken over welke doelen je wilt bereiken in je werk en in je leven. Deze doelen ga je omzetten in plannen. Rick Pastoor gebruikt zelf een accountability partner (een maatje waarmee je regelmatig contact hebt en waarbij je wederzijds verantwoordelijkheid aflegt) om te zorgen dat dat hij de grip op zijn doelen en planning niet verliest.

In het derde en laatste deel van ‘Grip', krijg je handvatten om strategisch te leren denken, beter te leren luisteren naar jezelf, naar de vraag vanuit de werkvloer, naar de expert die meer weet. Ten slotte geeft PAstoor aandacht aan strategisch denken en oplossingen vinden, zonder in de valkuilen van je eigen denkfouten te stappen.

Wil je niet dat je leven aan je voorbij vliegt, maar bewust keuzes maken, wil je een leger hoofd om meer gedaan te krijgen dan is Grip een goed geschreven boek vol tips en informatie die je inzicht vergroten. Een van de betere in dit genre.

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden