Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Big Switch

Rewiring the World, from Edison to Google

Gebonden Engels 2008 9780393062281
Verwachte levertijd ongeveer 15 werkdagen

Samenvatting

Een frisse blik op de nieuwe computerrevolutie en de komende transformatie van onze economie, maatschappij en cultuur.

Zo'n honderd jaar geleden, hielden bedrijven op om hun eigen stroom op te wekken met stoommotoren en generators toen zij zich aansloten bij het nieuwgebouwde elektriciteitsnet. Goedkope stroom beïnvloedde de manier waarop ondernemingen zaken doen en leidde tot een nieuwe wereld.

Vandaag is een vergelijkbare revolutie gaande. Bedrijven ontmantelen hun eigen computersystemen en maken gebruik van de vele en rijke informatie en diensten van het internet. Deze keer gaat het om een internetnetwerk. Deze verschuiving vernieuwt de computerindustrie, brengt nieuwe concurrenten zoals Google en bedreigt de traditionele, zoals Microsoft en Dell. Maar het effect van het world wide web reikt veel verder. Goedkope internetaansluitingen zullen de maatschappij zo ingrijpend veranderen als goedkope elektriciteit ooit deed. In dit helder geschreven en ontluisterende boek verbindt Nicholas Carr geschiedenis, economie en technologie om uiteen te wat de impact is van de computerindustrie en internet -en wat dit voor ons betekent.

Specificaties

ISBN13:9780393062281
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Norton
Druk:1
Verschijningsdatum:10-2-2008

Expertrecensies (1)

The Big Switch
Bernard Nieuwendijk | 17 november 2008
'The Big Switch'. Een recensie over de, door mij langverwachte, opvolger van 'Does IT Matter'. Dat boek en met name het artikel wat daaraan ten grondslag lag, heeft destijds heel wat commotie veroorzaakt. De vraag is of het Nicholas Carr weer gelukt is een werk af te leveren dat je echt aan het denken zet en dat fantastisch voer is voor stevige discussies over zijn (on)gelijk.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Nicholas Carr

In de zomer van 2008 publiceerde Nicholas Carr zijn beruchte artikel 'Is google making us stupid?'. Sindsdien wordt hij gezien als een van de meest toonaangevende denkers op het gebied van de nieuwe media, met onder andere publicaties in The New York Times, Wired, Guardian, The New Republic, Financial Times, en Die Zeit. Van Carr verschenen eerder 'Does IT matter?' en 'The Big Switch' en hij is tevens eigenaar van de populaire weblog Rough Type. - Winnaar Best American Science and Nature Writing 2009, Best Technology Writing 2009 en Best Spiritual Writing 2010.

Andere boeken door Nicholas Carr

Inhoudsopgave

Prologue: a doorway in Boston

Part I: One machine
1 Burden's wheel
2 The inventor and his clerk
3 Digital millwork
4 Goodbye, Mr. Gates
5 The white city

Part II: Living in the cloud
6 World wide computer
7 From the many to the few
8 The great unbundling
9 Fighting the net
10 A spider's web
11. iGod

Epilogue: Flame and filament

Notes
Acknowledgments
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Big Switch