Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenvatting

Netflix-CEO Reed Hastings over de Netflixcultuur en zijn sleutel tot succes

Met meer dan 167 miljoen geabonneerden in 190 landen heeft Netflix de manier waarop wij toegang hebben tot films en series voor altijd veranderd. Van een dvd-service transformeerde het bedrijf naar een online streamingsdienst en een van de meest onorthodoxe, creatieve en succesvolle techbedrijven in Silicon Valley. Maar hoe is Netflix in staat constant te blijven innoveren en groeien?

Het begint allemaal met één man: Reed Hastings. Van meet af aan zette hij zich in voor innovatie en ontwikkelde hij een revolutionaire bedrijfscultuur waarmee Netflix uitgroeide tot een ware mediagigant. Dit betekende dat er gebroken moest worden met gangbare geschreven én ongeschreven managementregels. Zo is hard werken bij Netflix niet het belangrijkste en gaat het niet om het tevreden houden van je baas, maar staat radicale openheid juist centraal. Toen Hastings zijn plan opstelde waren de gevolgen van zijn ideeën niet te voorspellen, maar het bleek een ongekende succesformule: flexibiliteit, snelheid en durf zijn de kernwaarden waarmee deze nieuwe techreus de wereld verovert.

In 'No rules rules' duikt Hastings samen met coauteur Erin Meyer, gevierd auteur van 'The Culture Map' en expert op het gebied van management, dieper in de psychologische motieven en effecten van de Netflix-methode. Aan de hand van honderden interviews met medewerkers en nooit eerder vertelde verhalen uit Hastings’ carrière tonen ze zowel de positieve als de negatieve kanten ervan. Het levert inspirerende lessen op die voor elke onderneming van enorme waarde kunnen zijn.

Specificaties

ISBN13:9789000365692
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:336
Druk:1
Verschijningsdatum:27-8-2020
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
No Rules Rules - 'De moeite waard'
Rudy Kor | 15 oktober 2020
Het succes van Netflix is onder meer te danken aan haar niet alledaagse managementprincipes. No rules rules - Waarom Netflix zo succesvol is wordt niet ingegaan op zaken als de Netflix strategie, technologische keuzes, de marketingfilosofie. Het gaat over het managen van de mensen van Netflix.
Lees verder
recensie
No Rules Rules - 'Schuurt en kan weerstand oproepen'
Nan van Grootel | 28 september 2020
No Rules Rules zou weerstand kunnen opwekken bij veel mensen, en de inhoud schuurt. Maar we weten: waar je weerstand voelt, zit je ontwikkeling.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Erin Meyer: ‘Talentdensiteit is de kern van Netflix’ succes’
Patrick Davidson 9 november 2020 De tech-bedrijven die ons leven zijn binnengedrongen, weten precies wat we willen. Vaak zelfs beter dan wijzelf. Neem Netflix. Dat heeft in een paar jaar tijd in veel huishoudens de televisieprogrammering vervangen. Oprichter en CEO Reed Hastings beschreef samen met professor Erin Meyer wat de psychologie achter de groei van Netflix. Patrick Davidson wist Erin Meyer te strikken voor een interview.

Over Reed Hastings

Reed Hastings is medeoprichter en tevens CEO van Netflix. Daarnaast heeft hij verschillende bestuursfuncties bekleed bij onder andere Facebook en Microsoft. Naast zijn zakelijke werkzaamheden zet hij zich actief in voor hervormingen binnen het onderwijs.

Andere boeken door Reed Hastings

Over Erin Meyer

Erin Meyer is professor aan INSEAD, een van 's werelds meest toonaangevende internationale business schools. Haar werk richt zich op hoe 's werelds meest succesvolle mondiale leiders omgaan met de complexiteit van culturele verschillen in een multiculturele omgeving. Het leven en werken in Afrika, Europa en de Verenigde Staten inspireerde Meyer om de communicatiepatronen en bedrijfssystemen van verschillende delen van de wereld te bestuderen. Haar raamwerk stelt internationale executives in staat om hun leiderschapsvoorkeuren te pinpointen en hun methoden te vergelijken met de managementstijlen van andere culturen. Haar werk is verschenen in de Harvard Business Review, Singapore Business Times en Forbes.com.

Andere boeken door Erin Meyer

Inhoudsopgave

Inleiding

DEEL EEN
Eerste stappen naar een cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid
1 Bouw eerst talentdensiteit op 24
Bij een goede werkgever horen supercollega’s 25
2 Creëer vervolgens meer openhartigheid 34
Zeg wat je echt denkt (met een positieve intentie) 35
3 Begin nu controles af te schaffen 62
a. Schaf vakantiedagenbeleid af 63
b. Schaf goedkeuring voor reis- en onkosten af 81

DEEL TWEE
Volgende stappen naar een cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid
4 Versterk talentdensiteit 102
Betaal het hoogste marktconforme salaris 115
5 Schroef de openhartigheid verder op 132
Open de boeken 133
6 Laat nu nog meer controles los 162
Geen goedkeuring nodig bij besluiten 163

DEEL DRIE
Technieken om een cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid te versterken
7 Maximaliseer talentdensiteit 200
De keeper test 201
8 Maximaliseer de openhartigheid 226
Een cirkel van feedback 227
9 En elimineer de meeste controles...! 246
Geef leiding door context, niet door controle 247

DEEL VIER
De wijde wereld in
10 Verspreid het wereldwijd! 281

Tot besluit 311
Dankwoord 317
Literatuur 319
Register 325

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        No rules rules - Waarom Netflix zo succesvol is