Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bedrijfsadministratie met ERP

Paperback Nederlands 2014 9789001829070
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Bedrijfsadministratie met ERP' is een nieuwe lesmethode, gericht op de boekhouding van ondernemingen die gebruikmaken van ERP-systemen. 'Bedrijfsadministratie met ERP' biedt het boekhouden geïntegreerd aan met ERP. Dat neemt niet weg dat de student nog steeds leert journaliseren. Een eigentijdse methode die afgestemd is op de praktijk. Met opgaven waarmee de student de theorie direct kan verwerken.

Deze methode bestaat uit een theorieboek en de facultatieve toepassingsboeken Microsoft Dynamics NAV en SAP ERP (verschijnt 2015). De onderwerpen en opgaven uit de toepassingsboeken lopen synchroon met het theorieboek en versterken elkaar.

De methode behandelt dezelfde onderwerpen als bestaande boekhoudmethodes, nu gecombineerd met ERP. Met uitzondering van de onderdelen gevorderde fiscale administratie en consolidatie/deelnemingen. Hiermee sluit 'Bedrijfsadministratie met ERP' aan bij de laatste curriculumbijstelling voor bedrijfsadministratie van het Landelijk Overleg Bedrijfseconomie.

'Bedrijfsadministratie met ERP' besteedt ruime aandacht aan de vastlegging, analyse én interpretatie van rapportages. Daarnaast krijgt de student inzicht in het proces van de informatievoorziening.

De methode is bedoeld voor verschillende hbo- en wo-opleidingen waaronder Bedrijfseconomie, Accountancy, MER/Bedrijfskunde.

Op de ondersteunende website vindt de student PowerPointpresentaties, extra opgaven, toetsvragen en Excel-bestanden. Voor de docent zijn er PowerPointpresentaties, uitwerkingen, docententips en Toets-op-maat.

Waarom kiezen voor 'Bedrijfsadministratie met ERP'?
-volledige integratie van Boekhouden en ERP;
-procesgeoriënteerd: boekhouden/ERP per bedrijfsproces benaderd;
-de enige lesmethode die aansluit bij de beroepspraktijk van nu.

Specificaties

ISBN13:9789001829070
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:436
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:9-8-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans van der Hoeven

Drs. J.P.M. van der Hoeven is docent aan de Academie voor Financieel Management van Avans hogeschool in 's-Hertogenbosch. Bij Avans Hogeschool is hij tevens verantwoordelijk voor het onderwijzen van ERP-systemen aan studenten. Daarnaast is hij lid van de landelijke stuurgroep en het landelijk docentenoverleg die zich beide bezighouden met het hoger onderwijs in ERP, meer specifiek gericht op Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision). Hij is al sinds 1998 actief op dit vakgebied.

Andere boeken door Hans van der Hoeven

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Basis boekhouden
2. Verkoopproces (O2C)
3. Inkoopproces (P2P)
4. Humanresourcesproces (H2R)
5. Proces financiële maandafsluiting en maandrapportage
6. Proces financiële jaarafsluiting
7. Financieringsproces: Eigen en vreemd vermogen
8. Productieproces
9. Dienstverleningsproces
10. Opzet en inrichting informatiesysteem

Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfsadministratie met ERP