Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2006 9789012385077
Verkooppositie 5723Hoogste positie: 561
Direct te downloaden

Samenvatting

Mediation is een snel ontwikkelend veld, wat onder meer tot uiting komt in het feit dat de methode meerdere varianten kent en minder eenvormig is dan men in eerste instantie zou denken. Dit is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als men bedenkt aan hoeveel verschillende bronnen de in mediation gebruikte interventietechnieken worden ontleend.

In dit deel van de Mediationreeks wordt de verscheidenheid aan mediationbenaderingen geïllustreerd en wordt getoond aan wat voor uiteenlopende bronnen mediation zijn inspiratie ontleent. Zo worden achtereenvolgens het systeemmodel, het transformatieve model en het narratieve model voor mediation behandeld. Naast deze drie mediationbenaderingen komt een aantal wat meer op zichzelf staande interventiebenaderingen aan de orde die niet direct voor mediation zijn ontwikkeld, maar wel vaak door mediators worden gebruikt als inspiratiebron voor diagnose en interventie. Aan de orde komen de Oplossingsgerichte Benadering, NLP, de Geweldloze Communicatie, de Transactionele Analyse, Opstellingen familievoorstellingen en organisatieopstellingen), het Enneagram en de 'Zes denkhoeden' van Edward de Bono.

Aan dit boek heeft een groot aantal auteurs meegewerkt die hun onderdeel hebben geschreven vanuit hun eigen concrete ervaring met de betreffende methodiek. U vindt in elk hoofdstuk verwijzingen naar achtergrondliteratuur en andere bronnen voor als u zich verder zou willen verdiepen in de des betreffende benadering.

Specificaties

ISBN13:9789012385077
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:301
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:4-1-2012
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hugo Prein

Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op mediation en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation, Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en diverse hoofdstukken in Het Handboek Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

Andere boeken door Hugo Prein

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Deel 1
1. Verschillende benaderingen van mediation
2. De systeembenadering bij mediation
3. Transformatieve mediation
4. Narratieve mediation

Deel 2
Inleiding op deel 2: Inspiratiebronnen voor mediation
5. De oplossingsgerichte benadering
6. NLP als inspiratiebron bij mediation
7. Geweldloze Communicatie
8. De transactionele analyse
9. Opstellingen
10. Het enneagram
11. 'De Zes denkhoeden' van Edward de Bono

Literatuur
Personalia
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation