Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Management van processen

Identificeren, besturen, beheersen en vernieuwen

Gebonden Nederlands 2011 9789013087147
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Management van processen' draait om procesmanagement. De manager vervult daarbij de rol van stimulator. Hij zorgt ervoor dat de medewerkers voldoende zijn toegerust om hun taak te vervullen, weet weerstanden te overwinnen en de procesgang vloeiend te laten verlopen. Het organiseren staat centraal, niet de organisatie of de hiërarchie. De manager kan putten uit verschillende inzichten en technieken om zijn doel te bereiken. Die worden in 'Management van processen' op een degelijke en toegankelijke manier uitgelegd.

Zo is een speciale plaats ingeruimd voor SqEME Procesmanagement. Dit is een methode waaronder verschillende manieren van denken over processen en organisaties vallen. Er wordt een overzicht gegeven van de definities die voor het managen van processen zijn ontwikkeld en van manieren om ze toe te passen. Ook kwaliteitsmanagement is een belangrijk uitgangspunt. De inzichten die daaruit voortkomen en met name de ideeën uit het INK-managementmodel worden gebruikt om grip te krijgen op het identificeren, besturen, beheersen en vernieuwen van processen.

'Management van processen' is een nuttig en praktisch boek voor iedereen die zich in het fenomeen van processen wil verdiepen. Bijvoorbeeld om algemene bedrijfskundige kennis te vergaren, om zich kwaliteitsmanagement eigen te maken of om beter te begrijpen wat procesmanagement inhoudt.

Specificaties

ISBN13:9789013087147
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:304
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:17-1-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Management van processen
Victor Blom | 19 mei 2003
Teun Hardjono en Renco Bakker roepen in hun boek 'Management van processen' op tot het zogenaamde cyclische denken. Met dit 'denken' kunnen organisaties op gezette tijden de doeltreffendheid van hun processen tegen het licht houden. Deze oproep onderbouwen zij met de vrijwel volledige theorie op het gebied van proces- en kwaliteitsmanagement. 
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
29 stemmen
5
13
8
2
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Teun Hardjono

Prof. Dr. Ing. T.W. Hardjono (1949), hoogleraar aan de Rotterdam School of Management Erasmus University Rotterdam, met als leeropdracht Kwaliteitsmanagement en Certificatie. Daarvoor was hij adviseur Ondernemingsstrategie en Bestuur bij Berenschot. Hardjono speelde een grote rol in de totstandkoming van zowel het EFQM-model als het INK-managementmodel. Hij is als eerste Nederlander gevraagd toe te treden tot de prestigieuze International Academy for Quality. Hij adviseert nog steeds, bijvoorbeeld op het vraagstuk wat moet de evaluatie en verbeterstelsel van de Nederlandse Politie worden. Hij leidde onder andere een door de Europese Commissie gesteund internationaal onderzoek over hoe Corporate Social Responsibility ingevoerd zou kunnen worden. Hardjono schreef en droeg bij aan diverse boeken en is een veel gevraagd spreker.

Andere boeken door Teun Hardjono

Over Renco Bakker

Ing. Renco J.M. Bakker (1969) is managing director van BPMConsult, een organisatie-adviesbureau gericht op procesmanagement. Hij houdt zich bezig met organisatie-inrichtings en veranderingsvraagstukken, gericht op een betere horizontale prestatie van organisaties. Hij begeleidt diverse organisaties bij interventies op horizontaal denken, construeren, besturen en samenwerken, vanuit verschillende achtergronden, zoals ISO 9000, Lean, het INK managementmodel en procesgericht werken.

Andere boeken door Renco Bakker

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding en leeswijzer

Deel 1 - Theoretisch kader

1. Proloog
2. Procesmanagement als fenomeen

Deel 2 - Toepassing in de praktijk

3. Management van processen, ingedeeld volgens het INK managementmodel
4. Procesmanagement: het implementatieproces

Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management van processen