Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Internal auditing

Een managementkundige benadering

Gebonden Nederlands 2012 9789013108484
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 4244Hoogste positie: 55
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het vakgebied van internal auditing is constant in beweging. Wet- en regelgeving, de verschillende corporate governance codes en steeds nieuwe gebreken in de beheersstructuren, hebben een grote invloed op de invulling van internal auditing.

Steeds nadrukkelijker wordt internal auditing gepositioneerd als waarborg voor de raad van bestuur en commissarissen dat, uitgaande van de strategie en doelstellingen van de onderneming of instelling, de risico's adequaat worden gemanaged, een effectieve set aan beheersmaatregelen functioneert en het management, mede op grond van de informatie van de internal auditor, de juiste beslissingen kan nemen om de prestaties van de onderneming te optimaliseren. Ook bij de totstandkoming van toprapportages en het bestuursverslag vervult auditing een essentiële rol.

Ontwikkelingen als het belang van internal auditing voor het audit committee, de sterke aandacht voor in control statements, zijn voor de auteurs belangrijke redenen geweest om het boek opnieuw geheel te herzien.

Dit boek wordt gezien als het Nederlandse handboek internal auditing; het beschrijft het vakterrein vanuit het managementkundig standpunt. Dat wil zeggen dat de auteurs internal auditing beschouwen als de toetsende schakel in de managementcyclus. De internal auditfunctie levert raden van bestuur aanvullende zekerheid over de kwaliteit van het functioneren van de organisatie in relatie tot de strategie, het beleid, de doelstellingen en de uitgangspunten. Daarmee manifesteert internal auditing zich als het ware als de oren en ogen van het management. Het levert een belangrijke bijdrage aan de continue verbetering van de effectiviteit en doelmatigheid van de bedrijfsvoering.

Specificaties

ISBN13:9789013108484
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:529
Uitgever:Boom
Druk:5
Verschijningsdatum:16-1-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

Internal auditing
Ilja Jacobs | 23 april 2009
De grondleggers van het Nederlandse 'internal auditingvak', A. Molenkamp en A.J.G. Driessen, hebben samen gewerkt aan een nieuwe versie van het boek 'Internal auditing'. Als ervaren internal auditor heb ik gekeken naar de toegevoegde waarde van het boek voor iemand dat al een tijd in het vak werkt. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ten geleide
Inleiding

1. Ontwikkelingen in en rondom organisaties
2. De waarde van internal auditing
3. Structuur en inrichtingsvoorwaarden
4. Public auditing
5. Modellen voor besturen en beheersen
6. Kwaliteitsaspecten
7. De planningscyclus
8. Fasering van de internal audit
9. Auditvormen
10. Oordeelsvorming
11. Implementatie en transformatie

Literatuur
De auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Internal auditing