Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Projecten en projectportfolio in control

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789013114447
Direct te downloaden

Samenvatting

De wereld om ons heen verandert voortdurend. Iedereen die bij wil blijven, zal zich aan de nieuwe omstandigheden moeten aanpassen. Stilstaan betekent achterblijven en leidt tot de ondergang van de betreffende organisatie. Projectmatig werken past uitstekend bij het inspelen op veranderingen.

Projectmatig werken is namelijk resultaatgericht veranderen met duidelijke deliverables binnen afgesproken randvoorwaarden. Het draagt bij om de (internationale) concurrentie, in een steeds sneller veranderende, complexer wordende en globaliserende omgeving, het hoofd te bieden. Het daarbij behorende projectmanagement en projectcontrol worden dus steeds belangrijker. Het werken in projecten luistert uiterst nauw. Er zijn veel radertjes in het uurwerk die samen het succes bepalen. Deze komen allemaal in dit boek aan bod.

Deze tweede druk is voorzien van opgaven. Dit boek is daarom nog beter geschikt voor onderwijsdoeleinden met name voor hogescholen en universiteiten.

Specificaties

ISBN13:9789013114447
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:313
Druk:2
Verschijningsdatum:10-1-2013
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

4.8 van de 5
32 stemmen
25
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Guido Fröhlichs

Ir. Guido H.J.M. Frohlichs RC heeft na zijn studie Technische Bedrijfskunde later in zijn loopbaan de postdoctorale opleiding tot Register Controller aan de Universiteit Maastricht gevolgd. Het is belangrijk om methoden en technieken goed toe te passen. Het is echter nog belangrijker mensen mee te nemen in een verandering en zich verder te laten ontwikkelen. Om persoonlijk te groeien en zijn kennis en ervaring nog beter over te brengen heeft hij zich verdiept in NLP en de NLP-coachopleiding succesvol afgerond. Door middel van managementcoaching begeleidt hij projectmanagers, programmamanagers, projectcontrollers en projectteams om zich verder te ontwikkelen. Zijn werkervaring omvat functies als projectmanager bij NedCar, Philips, Hogeschool Zuyd, projectcontroller bij DSM, manager Finance & Control bij Maecon, manager sales control Benelux bij Rockwool, financial controller bij de afdeling Strategie & Control van de gemeente Heerlen en manager Finance, Control en IT van Schunck. Bij interim-adviesbureau Fagro heeft hij als principal consultant opdrachten uitgevoerd voor onder andere DHL, Janshen-Hahnraths, gemeente Sittard- Geleen, Sabic, Ankerpoort, Universiteit Maastricht, ABN AMRO, Open Universiteit, Rijkswaterstaat Maaswerken en Vodafone. Momenteel werkt hij als zelfstandig professional voor CAP-able. CAP-able helpt bij het professionaliseren van het werken in projecten, programma’s en projectportfolio’s door middel van (maatwerk) trainingen/workshops, managementcoaching, het adviseren bij de inrichting van de projectorganisatie, het begeleiden bij Project Startups en de uitvoering van projecten.

Andere boeken door Guido Fröhlichs

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Projecten, projectmatig werken en de projectenorganisatie
3. Afdeling en project: functies, verantwoordelijkheden en taken
4. Het management (de interne opdrachtgever): visie, missie en strategie
5. De projectmanager (de opdrachtnemer): een sleutel voor projectsucces
6. Levenscyclus, projectfasering en plan-do-check-act cyclus
7. Het plan van aanpak
8. Het versnellen van projecten: critical chain projectmanagement
9. Risicomanagement
10. Een project financieel beoordelen: kijken naar de toekomst
11. Cultuur van een projectorganisatie
12. De voortgang van een project bepalen
13. Boekhouding en jaarrekening voor projecten
14. Managementinformatie en informatiesystemen
15. Enkele belangrijke processen binnen een projectenorganisatie
16. Projectmanagementmethoden
17. Volwassenheid van de projectenorganisatie
18. De geschiedenis van projectmanagement
19. Uitwerking van de opgaven

Literatuur
Over de auteur
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projecten en projectportfolio in control