Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Veranderen met Appreciative Inquiry

Waarderend actieonderzoek in de praktijk

Paperback Nederlands 2020 9789024429691
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑11‑2020
27,50

Samenvatting

Het 'Werkboek Appreciative Inquiry' is een doe-boek met praktijkvoorbeelden, oefeningen, checklists en een heldere uitleg van de principes en het onderzoeksproces van Appreciative Inquiry.

Het is geschreven voor veranderaars, coaches, adviseurs, opleiders en managers die op onderzoekende en waarderende wijze willen vormgeven aan vernieuwing en verandering in organisaties en samenleving. Professionals die beseffen dat veranderen altijd mensenwerk is dat dóór in plaats van vóór mensen geschiedt. Zin in veranderen maak je namelijk samen!
In deze compleet herziene editie van Het waarderend werkboek komen practitioners met gevarieerde bijdragen aan het woord die laten zien hoe zij Appreciative Inquiry op hun eigen, unieke manier in praktijk brengen.

Nieuwe onderwerpen in het boek zijn de waarderende grondhouding, generativiteit, relationeel organiseren en kritisch waarderend onderzoeken.

Robbert Masselink, Nathalie Hugenholtz en Jeannette de Haan zijn lid van het AI Gilde, een groep adviseurs en coaches gespecialiseerd in Appreciative Inquiry, actieonderzoek en Relational Change.

Samen met de andere leden hebben zij dit boek geschreven. Robbert is een van de pioniers in Nederland op het gebied van AI en heeft diverse publicaties op zijn naam staan, zoals het Handboek Appreciative Inquiry, Het Waarderend werkboek en Waarderend organiseren

Specificaties

ISBN13:9789024429691
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:16-11-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Robbert Masselink

Robbert Masselink is zelfstandig adviseur en begeleidt veranderingsprocessen in organisaties. Hij studeerde bedrijfskunde en economie en vulde dit later aan met een postacademische studie groeps- en organisatieontwikkeling in Leuven. Hij heeft ondermeer gewerkt bij Ernst & Young, Van de Bunt en Van Spaendonck Management Consultants als senior-adviseur, partner en manager. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen adviesbureau Keynote Consultancy BV. Hij werkt met Appreciative Inquiry vanaf 1996 en is lid van Appreciaitive Inquiry Consulting.

Andere boeken door Robbert Masselink

Over Jeanette de Haan

Jeannette de Haan is medeoprichter van het AI Gilde. Ze faciliteert als onderzoeker, trainer, docent, en (organisatie)coach groei, ontwikkeling en vernieuwing. Ze is executive master in internal auditing en de ontwikkelaar van waarderend auditen. Geïnspireerd door erkende (internationale) opleidingen o.a. op het gebied van appreciative inquiry, NLP, TA, verandermanagement, presence en systemisch werken, brengt Jeannette beweging in vraagstukken over leiderschap, (werk)relaties, kwaliteit, strategie, governance en organisatieontwikkeling. Dit vanuit haar motto: zien, raken, doen!

Andere boeken door Jeanette de Haan

Over Nathalie Hugenholtz

Nathalie Hugenholtz is lid van het AI Gilde, een groep adviseurs en coaches gespecialiseerd in Appreciative Inquiry, actieonderzoek en Relational Change.

Andere boeken door Nathalie Hugenholtz

Over Marco van Rossum

Marco van Rossum is medeoprichter van het AI Gilde. Hij ondersteunt directies, management(- teams) en professionals van organisaties bij het waarmaken van hun strategische en samenwerkingsambities. De verander- en ontwikkelingsvragen die daaruit voortkomen pakt hij samen met klanten als facilitator en in partnerschip op. Praktisch, enthousiast en met hart voor mensen en de zaak. Marco heeft als achtergrond technische bedrijfskunde en een fascinatie voor mensen, hun onderlinge relaties, samenwerking en verandering. In zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling werd hij gegrepen door de zienswijze van AI. Sindsdien is dit een belangrijk fundament binnen zijn veranderkundige benadering en de manier waarop hij werkt met organisaties, leiders en professionals.

Andere boeken door Marco van Rossum

Over Robbert Paul Schwippert

Robert Paul Schwippert is als managementconsultant, groepsfacilitator en coach gefascineerd door de vraag hoe effectieve samenwerking tussen individuen, teams en organisaties gestalte krijgt. Vanuit zijn ruime ervaring als consultant en manager in het internationale bedrijfsleven begeleidt hij internationale organisaties, zoals Philips, AKZO Nobel, Heineken, PepsiCo, Generali en Corbion bij vraagstukken over cultuur- en organisatieverandering en teamontwikkeling. Robert Paul is opgeleid als bedrijfskundige en een pragmatisch ingesteld persoon, die overtuigd is van de waarde van diversiteit en het verbinden van diverse gezichtspunten. Hij gelooft in de kracht van co-creatie met de klant en vindt dat ook wat er wel werkt in een organisatie aandacht verdient! Robert Paul is een van de medeoprichters van het AI Gilde.

Andere boeken door Robbert Paul Schwippert

Inhoudsopgave

1 Inleiding Veranderen met appreciative inquiry
2 Introductie van appreciative inquiry
3 Waarderen en onderzoeken als grondslagen voor verandering
4 Waarderend faciliteren van verandering
5 De samenwerking vormgeven
6 Een onderzoeksopzet maken
7 Discoverfase: Onderzoeken van verhalen
8 Dreamfase: De toekomst verbeelden
9 Designfase: Veranderingen zichtbaar maken en vergroten
10 Deliverfase: Experimenteren kun je leren
11 Waarderende gespreksvoering in de praktijk
12 Storytelling
13 Samen richting geven
14 Maatwerktoepassingen van appreciative inquiry
15 Een fascinerend toekomstperspectief

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veranderen met Appreciative Inquiry