Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Mentale kracht

Je kunt het gewoon trainen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789024438655
Direct te downloaden

Samenvatting

Een inspirerende ontdekkingstocht van een topscheidsrechter, loopbaancoach en managementadviseur op weg naar nog meer mentale kracht.

Iedereen heeft te maken met veranderingen, uitdagingen, stress of tegenslag. Je mentale kracht bepaalt hoe je daarmee omgaat. Of het nu op je werk, in je relatie, in de sport of op het gebied van je persoonlijke gezondheid is; je mentale kracht maakt het verschil. Hoe is het gesteld met jouw mentale kracht?

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt.
Ze gaan in gesprek met experts werkzaam in de traumazorg, het theater, bij defensie, het Rode Kruis, in de psychologie en het bedrijfsleven. De gesprekken leveren waardevolle lessen, inspirerende en praktische krachttips op en een mooi inkijkje in het leven van deze experts.

Verplichte kost voor iedereen die op een praktische manier wil werken aan zijn eigen mentale kracht of mensen coacht die hun mentale kracht willen vergroten.

Specificaties

ISBN13:9789024438655
Trefwoorden:mentale training
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:11-6-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Mentale kracht - Je kunt het gewoon trainen
Erik Kaptein 17 november 2021 Wat is mentale kracht? Wat levert meer mentale kracht op? Hoe kun je die ontwikkelen en monitoren? De auteurs van Mentale kracht, je kunt het gewoon trainen, geven wetenschappelijk onderbouwde antwoorden waarmee leidinggevenden, coaches en adviseurs mentale kracht inhoud kunnen geven. Erik Kaptein, een van de auteurs, vertelt over het boek.

Over Erik Kaptein

Erik Kaptein heeft na zijn studies A&O-psychologie en changemanagement bij het SIOO gewerkt in hr-managementfuncties bij verschillende organisaties. In 2007 heeft hij het bureau Gewoon-HR opgericht en sindsdien begeleidt hij samen met zijn collega's bedrijven, overheidsorganisaties en individuen op het gebied van verandering en ontwikkeling. Met Jan Lubberding en Rob van Stratum schreef hij ook de vijfde druk van 'Changemanagement', waarin zij een integraal model presenteren om organisatieveranderingen te implementeren, waarvan het BLIM-model een onderdeel is. 'Changemanagement' is dan ook een logisch vervolg op 'De bestaansvoorwaarden'

Andere boeken door Erik Kaptein

Over Colinda van Dijk

Colinda van Dijk en Erik Kaptein zijn de oprichters van Gewoon-HR en de stichting Toeterjoepies. Ze zijn actief als coach, trainer en adviseur op het gebied van onder andere duurzame inzetbaarheid, leiderschap en mentale veerkracht. Samen geven ze trainingen en workshops waarin ze de kennis en ervaring van topscheidsrechters verbinden met die van medewerkers en leidinggevenden in organisaties.

Andere boeken door Colinda van Dijk

Over Jochem Kamphuis

Jochem Kamphuis is internationaal scheidsrechter bij de KNVB en werkt daarnaast als trainer en coach bij Gewoon-HR en als adviseur bij een grote vastgoedorganisatie.

Andere boeken door Jochem Kamphuis

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Inleiding 9

1 Mentale kracht 13
2 Je mind en waarom het niet eenvoudig is om altijd mentaal krachtig te zijn 31
3 Hoe zit mentale kracht in elkaar? 45
4 Stress 71
5 Mentaal sterke teams 79
6 Leidinggeven aan mentale kracht 91
7 Het ontwikkelen van mentale kracht 101
8 Onze krachttips: wat wij geleerd hebben 117
9 Je kunt het gewoon trainen 135

Bijlagen
1 Sneltest mentale kracht 149
2 De acht factoren in een overzicht 151
3 Format voor je mentale kracht plan 154
4 Interventies uitgewerkt 157

Bronnen 190

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mentale kracht