Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

StrategieCanvas

Werken aan een strategie die werkt

Gebonden Nederlands 2021 9789024442881
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑10‑2021
32,90

Samenvatting

Door het maken van expliciete keuzes laat je succes geen toeval zijn.

‘Ik dacht dat onze strategie voor iedereen helder was en we duidelijk hadden waar onze prioriteiten liggen...’ verzucht de bestuurder tijdens de MT-vergadering nadat een collega weer eens een nieuwe klant heeft voorgesteld die niet past binnen de strategie.

Wie succesvol aan strategie wil werken moet échte keuzes durven maken, die richting bieden en zo concreet zijn dat er geen discussie meer over ontstaat. Onderbouwde keuzes, die antwoord geven op behoeften in de markt, aansluiten op de competenties van de organisatie en perspectief bieden op een gezonde toekomst. Waarbij de consequenties door alle betrokkenen worden begrepen en geaccepteerd en worden doorgevoerd tot in de haarvaten van de organisatie. Je bent pas klaar als de strategie een doordacht geheel is, met consistentie in de keuzes en hun implicaties. Alle elementen moeten samen een kloppende puzzel vormen.

StrategieCanvas is geen nieuw ‘leerboek’ over strategie, maar een ervaringsboek. De auteurs beschrijven middels het canvas de stappen in strategievorming en larderen deze met illustraties uit dertig jaar praktijk en de lessen die zij daaruit getrokken hebben. Zodat je diep genoeg kunt gaan om samen te komen tot een strategie die werkt.

Specificaties

ISBN13:9789024442881
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2021

Over Ton Speet

Ton Speet is als partner verbonden aan TEN HAVE Change Management te Utrecht. Hij heeft als adviseur veel ervaring met het begeleiden van professionele dienstverlenende ondernemingen (pdo's – zoals advocaten, notarissen, accountants & fiscalisten, octrooi- en merkgemachtigden, ingenieurs- en ontwerpbureaus) in strategische vraagstukken en de doorvertaling naar consequenties voor structuur en besturing.

Andere boeken door Ton Speet

Over Lisa van Rossum

Lisa van Rossum is organisatieadviseur. Zij behaalde haar master Business Administration (Strategy and Organization) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2013 is zij werkzaam bij TEN HAVE Change Management.

Andere boeken door Lisa van Rossum

Over Maxime van Winden

Maxime van Winden is organisatieadviseur. Zij behaalde haar master Strategisch Human Resource Management aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2017 is zij werkzaam bij TEN HAVE Change Management.

Andere boeken door Maxime van Winden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        StrategieCanvas