Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Teamkracht met Prosocial

Van eigenbelang naar betekenisvol samenwerken

Paperback Nederlands 2023 9789024457137
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑09‑2023
24,95

Samenvatting

We zijn sociale wezens, maar toch gaat samenwerken niet vanzelf. We denken 'de ander doet ook niks', dus we zetten ons niet in voor de groep of we worden juist aanvallend. De oplossing lijkt een sterke leider (een baas of de overheid) die zegt hoe het moet.

De tegenreactie is 'ieder voor zich': privatiseer en individualiseer. Dat kan anders! 'Teamkracht met Prosocial' biedt een derde keuze: groepen die samen een gezonde balans vinden tussen groepsbelang en eigenbelang. Zo ontstaat ruimte voor prosociaal gedrag. Gebouwd op ACT, evolutiewetenschap en het werk van Nobelprijswinnaar Elinor Ostrom dat een alternatief bood voor het overheersende neoliberale denken.

In dit boek vind je naast theorie vooral praktische handvatten en praktijkvoorbeelden om met jouw team – van projectgroep tot ecowijk – meer prosociaal samen te werken. Zoeken naar wat wel werkt en open over wat in de weg staat. Zo werk je aan het realiseren van jullie purpose en als vrolijke bijvangst groeit het werkgeluk en de veiligheid in de groep. Dat maakt dit boek een aanrader voor mensen die willen bouwen aan betekenisvol samenwerken, zoals teamcoaches, leidinggevenden, hr, besturen, commissies en actieve groepsleden.

Specificaties

ISBN13:9789024457137
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:28-9-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Over Matthijs Steeneveld

- Mensen helpen floreren - 'Geluk' is geen punt dat je bereikt. Het draait voor Matthijs Steeneveld om een werkwoord: floreren. Wat maakt dat wij mensen opbloeien, met alle gedoe en goede dingen in het leven?  Matthijs Steeneveld werkt als trainer, opleider, adviseur en auteur op het gebied van positieve (organisatie)psychologie. Hij vertaalt inzichten uit de wetenschap naar de praktijk. Zo zet hij Appreciative Inquiry in bij organisatieverandering, traint hij mensen in de combinatie van mindfulness & sterke kanten en adviseert hij op basis van de zelfdeterminatietheorie over het vormgeven van een steunende werkplek.  Steeneveld heeft verschillende boeken geschreven over deze onderwerpen. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie en Faculty member van het VIA Institute (Character Strengths). Daarnaast leidt hij professionals op om de theorie en praktijk van positieve psychologie in te zetten in hun werk.  Lees meer op zijn eigen website: www.msteeneveld.nl

Andere boeken door Matthijs Steeneveld

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Teamkracht met Prosocial