Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Huh?!

De techniek van het omdenken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789044962178
10
Voormalig top 10Totaal 9 dagen
EvergreenTotaal 1029 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

De huidige kredietcrisis is geen irrationeel en onbegrijpelijk verschijnsel. Integendeel. Het is een typisch voorbeeld van wat Berthold Gunster vastdenken noemt: hoe meer we ons best doen een probleem op te lossen, des te groter wordt het probleem. Minder vertrouwen, lagere koersen, minder investeringen. Zoals ook de opgeklopte hausse in de jaren ervoor een gevolg was van eenzelfde gezichtsvernauwing. Alleen dachten we onszelf toen de andere kant op.

Vastdenken is in de visie van Gunster een manier van denken waarbij onze eigen oplossing het probleem alleen maar verergert. Stelt u zich maar voor, u staat met uw auto in de modder en wil er uit wegrijden. Gevolg? Hoe harder u gas geeft, des te dieper zakt u er in weg. Zoals we met vastdenken de ellende vergroten, zo kunnen we met een tegenovergestelde aanpak een probleem laten kantelen in een mogelijkheid. Gunster noemt dit in zijn nieuwe boek de techniek van het 'omdenken'.

Voor de pessimist is het glas halfleeg. Voor de optimist is het halfvol. Het boek 'Huh?!' gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?

Specificaties

ISBN13:9789044962178
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:312
Uitgever:AW Bruna
Druk:2
Verschijningsdatum:21-4-2015
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Huh?!
Peter van den Boom | 21 december 2015
In het boek ‘Huh?! De techniek van het omdenken’ beschrijft Berthold Gunster vele valkuilen in ons denken over wat zich aandient en over het oplossen van problemen. De strategieën die hij presenteert om ‘vastdenken’ te voorkomen of te doorbreken zijn waardevol.
Lees verder
recensie
Ja-maar... Huh ?!
Annelies Bakelaar | 31 maart 2009
Complexiteit en negativisme hebben we voldoende in onze huidige maatschappij, denk alleen maar aan de economische turbulente tijden waar we ons in bevinden. Dit nieuwe boek van Berthold Gunster 'Huh?! - De kunst van het omdenken' is de eenvoud zelf en sprankelt van optimisme. 
Lees verder
recensie
Een probleem, nou en?
Paul Groothengel | 3 februari 2009
Hoe kan ik mijn problemen tackelen en laten draaien naar kansen? Hoe krijg je het halflege glas weer halfvol? Dat is het thema van het boek Huh?! van Berthold Gunster. Hij laat overtuigend zien hoe makkelijk we vastlopen in onze eigen gedachten. En zo van een probleem een tragedie maken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
66 stemmen
50
11
1
3
1

Interviews en artikelen (3)

opinie
Geboekstaafd: De top 3 van Berthold Gunster
Nienke van Oeveren 22 juni 2015 Berthold Gunster is grondlegger van de Ja-maar filosofie en Omdenken. Over zijn gedachtegoed schreef hij inmiddels acht boeken. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Gunster vertelt over zijn top 3.
interview
Berthold Gunster: ‘Intuïtief weten we vaak heel goed wat we willen’
Bert Peene 29 januari 2010 Ooit was hij regisseur bij het toneel, tot hij in 1994 besloot als zzp’er in communicatie- en presentatietrainingen de boer op te gaan. In de rotsvaste overtuiging te slagen en daartoe moest hij onderscheidend zijn. Hij ontwikkelde een interactieve theatertraining op basis van de door hem bedachte ‘ja-en, nee-want, ja-maar’-oefening, schreef drie boeken, en creëerde een spel dat als een eenvoudige set kaarten maar ook in een luxe editie wordt aangeboden. Anno 2010 afficheert Berthold Gunster zich als ‘de grondlegger van de Ja-maar (met een ® !) filosofie’. Bert Peene doet verslag van een kort socratisch gesprek.
interview
Berthold Gunster: ‘Denk je probleem om naar een kans’
Paul Groothengel 29 januari 2009 Hoe tover je een probleem om in een mogelijkheid? Dat is de essentie van het gedachtegoed van Berthold Gunster. We denken ons vast in verstikkende ‘ja-maars’ terwijl een open levenshouding met een ‘ja-en’ manier van denken ons aantoonbaar meer oplevert. In zijn boek Huh?! beschrijft Gunster vijftien uiteenlopende strategieën om het spreekwoordelijke halflege glas weer te zien als halfvol. Kantelen en omdenken is daarbij het onontbeerlijke gereedschap.

Over Berthold Gunster

Berthold Gunster (1959) is grondlegger van de Ja-maar filosofie. Over zijn gedachtegoed schreef hij inmiddels vier boeken. Zijn eerste boek is vertaald in het Engels en Duits. Samen met een team trainers en acteurs verzorgt hij in binnen- en buitenland shows en workshops over zijn concept. Inmiddels hebben meer dan 400.000 mensen deelgenomen aan een Ja-maar programma.

Andere boeken door Berthold Gunster

Inhoudsopgave

Ja-maar
Leg dit boek op je nachtkastje
Omdenken

Deel1: Handbagage

De wind waait
Waarneming
Oekraïne
Wat als alles lukt?
Antifragiliteit
Vastdenken
De vier vragen
Wrap-up

Deel 2: Op reis

Strategie 1 t/m 4: Liefde
Strategie 1 Accepteren
Strategie 2 Wachten
Strategie 3 Bekrachtigen
Strategie 4 Respecteren

Strategie 5 t/m 7: Werk
Strategie 5 Doorzetten
Strategie 6 Focussen
Strategie 7 Terugdenken

Strategie 8 t/m 11: Strijd
Strategie 8 Elimineren
Strategie 9 Importeren
Strategie 10 Collaboreren
Strategie 11 Verleiden

Strategie 12 t/m 15: Spel
Strategie 12 Etaleren
Strategie 13 Rolverwisselen
Strategie 14 Ontregelen
Strategie 15 Omkeren

Deel 3: Tot slot

In short
De trossen los
Achter de schermen
Goeroes, bovenmeesters, hopmannen…
Waar stond dat?

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huh?!