Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Human Business Engineering

Het organiseren van talent

Paperback Nederlands 2008 9789047001096
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In dit boek over organisatie- en beloningsmanagement worden ferme uitspraken niet geschuwd: het personeel van een organisatie is vergelijkbaar met een kudde en die kudde bestaat uit acht verschillende types. In het midden van de kudde: helpers, basiskrachten, allrounders en vakspecialisten. Aan de rand van de kudde: professionals, generalisten, leiders en strategen.
De sleutel voor zakelijk succes ligt in het benoemen en benutten van deze verschillende types en hun talenten. Niet iedereen is hetzelfde, en organisaties die zich willen onderscheiden van andere moeten dus ook niet doen alsof. U kunt uw medewerkers wél het ideale plekje in de kudde geven. Dan voelen ze zich gewaardeerd en kunnen het beste uit zichzelf halen - dus ook uit de organisatie.

Als u mensen als uitgangspunt neemt en hun karakters, drijfveren en capaciteiten durft te onderscheiden, bent u bezig met Human Business Engineering. De methode biedt een verfrissend alternatief voor klassiek personeelsmanagement, dat alleen nog om promoties draait en niets meer te maken heeft met het werkelijke doel van organisaties: excelleren door bezieling.

Specificaties

ISBN13:9789047001096
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:158
Druk:1
Verschijningsdatum:3-8-2012

Expertrecensies (1)

Human Business Engineering
Koos Overbeeke | 17 december 2008
De ambitie van Rolf Baarda en Glenn Frijde is inspirerend. Zij richten zich in 'Human Business Engineering' tot lezers en organisaties die op zoek zijn naar excellentie. Daarbij hanteren ze als uitgangspunt dat niet iedereen gelijk is en dat het de kunst is om mensen op die plek in te zetten waar hun passie en talent tot leven komt. Een praktisch en inspirerend boek voor managers en HR-professionals die medewerkers in hun kracht willen inzetten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
6 stemmen
4
0
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Rolf Baarda: ‘Maak onderscheid, dan ga je excelleren’
Ben Kuiken 30 december 2008 De organisatie is een kudde waarin iedereen zijn plek moet weten. Dit is, kort samengevat, de mening van Rolf Baarda en Glenn Frijde. In hun boek Human Business Engineering schoppen de belonings- en organisatieadviseurs tegen een aantal heilige huisjes en geven een model waarmee ‘iedereen op termijn zal gaan werken.’ We bellen met Rolf Baarda.

Over Rolf Baarda

Rolf Baarda (1957) is directeur van Bureau Baarda (www.bureaubaarda.nl), dat bij opdrachtgevers vernieuwende concepten voor belonings- en talentmanagement implementeert. Het Model Baarda bestaat uit rollen die heel precies het probleemoplossend vermogen van een medewerker beschrijven. De rollen zijn zo herkenbaar dat waardering volgens Model Baarda tot maximale acceptatie leidt bij medewerkers en leidinggevenden. Zo wordt functiewaardering (wat het dus feitelijk niet meer is) leuk en voelt de medewerker zich gewaardeerd. Leidinggevenden krijgen met Model Baarda een instrument in handen waarmee zij hun afdeling kunnen inrichten naar de verschillen in talent. Bovendien kunnen zij aan de hand van het model analyseren waarom processen niet lopen zoals zij op grond van hun organisatiestructuur hadden verwacht. Met het uitgangspunt om de mens te waarderen en niet de functie onderscheidt Bureau Baarda zich van de concurrentie. Aansprekende klanten, vaak marktleider binnen hun segment, kiezen juist op basis van dit principe voor samenwerking met Bureau Baarda. Deze organisaties willen recht doen aan de inzet en kwaliteiten van hun mensen. Publicaties van Rolf Baarda zijn onder meer: 'Belonen in moderne organisaties', 'Human Business Engineering', 'P&O als businesspartne'r en 'Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement'. Rolf Baarda studeerde Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, destijds nog de KUB. Hij is getrouwd en heeft drie zoons.

Andere boeken door Rolf Baarda

Over Glenn Frijde

Glenn Frijde is organisatieadviseur en bedrijfskundige en gefascineerd door de vraag wat samenwerken succesvol maakt. Hij ondersteunt bedrijven bij dynamisch organiseren en helpt hen bij de transitie. Zijn opdrachtgevers lopen uiteen van industrie tot maatschappelijke opvang en van verzekeraars tot IT-bedrijven. Frijde is directeur/eigenaar van beROCT en geeft lezingen over dit nieuw bedrijfskundigkundig perspectief.

Andere boeken door Glenn Frijde

Inhoudsopgave

Voorwoord: ik wil het anders, maar hoe?

1. Organiseren van duurzaam succes
2. Human Business Engineering
3. De kudde
4. Rollen aan de binnenkant van de kudde
5. Rollen aan de buitenkant van de kudde
6. De Verander Organisatie: tussen droom en werkelijkheid.
7. Engineeren van de Verander Organisatie
8. De HR Roadmap
9. Dienstbaar leiderschap: reizen naar de oorsprong van het probleem
10. Het managen van vertrouwen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Human Business Engineering