Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Emotionele intelligentie

Emoties als sleutel tot succes

Paperback Nederlands 2013 9789047006749
Verkooppositie 3302Hoogste positie: 101
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een hoog IQ biedt geen garantie op een gelukkig leven; minstens even belangrijk is het EQ, het 'emotiequotiënt'. In dit boek laat Daniel Goleman ons kennismaken met het voelende deel van ons brein, dat zorgt voor zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift en het vermogen eigen emoties te herkennen en onszelf te motiveren.

Emotionele vaardigheden blijken niet alleen belangrijker te zijn dan rationele, ze zijn ook van doorslaggevend belang voor succes in werk en relaties en voor ons lichamelijk welbevinden.

'Emotionele intelligentie' werd in veertig talen vertaald; wereldwijd zijn er vijf miljoen exemplaren van verkocht.

Specificaties

ISBN13:9789047006749
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Druk:38
Verschijningsdatum:5-4-2016
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (6)

nieuws
Spelling check voor emoties
Ger Post 19 augustus 2015 Er is nu een computerprogramma dat claimt emoties te kunnen lezen die achter een email steken. Hoewel dit misschien iets overdreven is, kan hij wel dienen als een soort ‘spellcheck for being an asshole’.
nieuws
Trends 2014
Pierre Pieterse 27 december 2013 Gepatenteerde blijvertjes onder de noemer ‘trends’ zijn ‘retro & authentiek’, vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol (Franse vinding, circa 1800) een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde. We hebben de belangrijkste (management)ontwikkelingen er heel selectief dus arbitrair uitgepikt, te weten: mobiel, big data, Aandacht, balanseconomie en anders organiseren.
column
Oprisping
Rene ten Bos 26 november 2013 Toen Klaas Knot, hoogleraar en baas bij De Nederlandsche Bank, niet lang geleden vertelde dat hij ‘het gevoel’ had dat Nederland wat betreft de recessie het ergste achter de rug had, viel heel Nederland over hem heen. Een hoogleraar, bovendien baas bij De Nederlandsche Bank, mag kennelijk niet op basis van ‘gevoel’ optimistische boodschappen over de economie verkondigen.
nieuws
Intelligentie zit in oudere breinstructuren
Ger Post 16 mei 2013 Het is een van de meest vaststaande theorieën in de wetenschap: de sleutel van onze intelligentie ligt in onze frontale kwabben, achter ons voorhoofd. Dat zijn dan ook de structuren die in talloze wetenschappelijke artikelen en boeken worden gelinkt aan intelligentie. De frontale kwabben spelen bijvoorbeeld een sleutelrol in Daniel Golemans boeken ‘Sociale intelligentie en Emotionele intelligentie. Maar ook in boeken over creativiteit, zoals Jonah Lehrers Imagine: hoe creativiteit werkt.
nieuws
Opletten! Wees zuinig op je aandacht
Ger Post 15 maart 2013 Net op het moment dat je in een moeilijke zin zit, komt er een email binnen. Meteen ben je afgeleid en is de zin uit je hoofd. Het zijn herkenbare ergernissen die ervoor zorgen dat je uiteindelijk vaak meer tijd kwijt bent aan het werk en, zoals uit recent onderzoek blijkt, ervoor zorgen dat je twee keer zoveel fouten maakt.
nieuws
Nieuwe boeken (1): de breinmode duurt voort
Hans van der Klis 1 maart 2013 Aangejaagd door het succes van Ons feilbare denken van Daniel Kahneman en Wij zijn ons brein van Dick Swaab verschijnt er dit voorjaar ook weer een stapel managementboeken die de werking van het brein en het onbewuste als onderwerp heeft. De kunst van het verleiden van klanten én medewerkers: de neurowetenschap is er nog lang niet klaar mee.

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Inhoudsopgave

Voorwoord

De uitdaging van Aristoles

Deel 1: Het emotionele brein
Deel 2: De aard van de emotionele intelligentie
Deel 3: Het toepassen van emotionele intelligentie
Deel 4: Buitenkansen
Deel 5: Emotionele ontwikkeling

Appendix
Noten
Nawoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Emotionele intelligentie