Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verandermoe

Hoe je met betrokken leiderschap passief verzet en angst wegneemt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789047009221
Direct te downloaden

Samenvatting

Organisaties moeten voortdurend veranderen, en de manager is degene die zijn mensen daarbij begeleidt en aanstuurt. Zeker nu verwacht wordt dat medewerkers hun hele individualiteit en al hun creativiteit inzetten, is de druk hoog – zowel bij die medewerkers als bij hun manager. En we zijn verandermoe: te vaak kwamen er 'van boven' plannen die maar half of niet tot verandering leidden.

Als ze al iets teweegbrachten was het dat ze met angst, onzekerheid of scepsis ontvangen werden. Wat moet de manager daaraan doen? De persoonlijke relatie op het werk is van groter belang dan ooit. Maar kent hij zijn medewerkers wel echt? Managers vinden het vaak onprettig, zelfs confronterend om toenadering te zoeken en houden zich op de vlakte. Allerlei emoties, onzekerheden of angsten komen dan niet boven tafel, maar vergroten intussen wel de spanning. Hoe betrokken durf je te zijn?

Jan Andreae ziet dagelijks de druk die leiders (en medewerkers) bij alle veranderdrift ervaren. In dit boek beschrijft hij wat er nodig is om echte gesprekken te voeren, verandering (weer) op gang te brengen en de persoonlijkekracht van medewerkers te vergroten.

Specificaties

ISBN13:9789047009221
Trefwoorden:veranderen, leiderschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:28-1-2016
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

Verandermoe - Inspirerende praktijkvoorbeelden geven het boek sjeu
Marthe van der Molen | 26 augustus 2016
Verandermoe. De titel doet vermoeden dat het boek gaat over organisatieverandering en het omgaan met weerstand. Deze belofte wordt deels waargemaakt. Het is veel meer een boek over leiderschap. De lezer zal tot de ontdekking komen dat de oplossingen voor het managen van verandering en het omgaan met weerstand ergens anders beginnen.
Lees verder
Verandermoe - Hoe je met betrokken leiderschap passief verzet en angst wegneemt
Roy van den Anker | 17 augustus 2016
Tijdens een seminar van Managementboek mocht ik Jan Andreae meemaken. Jan was die middag één van een reeks van sprekers en viel op met zijn presentatie.
Lees verder
Verandermoe
Jan Hoogstra | 9 augustus 2016
Verandering schijnt tegenwoordig de enige constante factor te zijn. Welke organisatie is niet bezig met een reorganisatie, verandering of transitie? Meer en meer mensen hoor je verhalen over verandermoeheid. Verandermoe, hoe je met betrokken leiderschap passief verzet en angst wegneemt lijkt erop gericht om dit onderwerp te adresseren. Vraag is of dit echt het geval is.
Lees verder
Verandermoe
Ronald van Domburg | 2 juni 2016
Jan Andreae is een ervaren senior organisatie adviseur. Dat blijkt uit iedere bladzijde van Verandermoe en de voorbeelden die hij gebruikt ter illustratie. Hij heeft een diep inzicht in organisaties en organisatieprocessen en in dit boek bespreekt hij een aantal principes bij veranderingsprocessen, die eraan bijdragen dat een verandering succesvol verloopt – of juist niet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

column
Jaap Boonstra: Leidinggeven vanuit innerlijke kracht
Jaap Boonstra 22 februari 2016 Leiderschap is verbonden met verandering. Waar managers zoeken naar stabiliteit, creëren leiders beweging. Iedereen kan leider zijn door initiatief te nemen en het voorbeeld te geven.

Over Jan Andreae

Jan Andreae (1957) is change and development professional en motivational speaker. Hij is in Nederland een autoriteit op het gebied van het verbinden van persoonlijk en maatschappelijk leiderschap.Hij werkt nationaal en internationaal op het terrein van empowerment, leiderschap, veranderstrategieën en conflicthantering. In zijn stijl van werken verstaat hij de kunst om de maatschappelijke actualiteit heel persoonlijk en dichtbij te maken en dat wat persoonlijk en dichtbij is in een grotere context te plaatsen. Op zoek naar de essentie gebruikt hij humor, plezier en vlijmscherpe confrontaties als middel om mensen en het doel te bereiken.

Andere boeken door Jan Andreae

Inhoudsopgave

Voorwoord: Leidinggeven vanuit innerlijke kracht door Jaap Boonstra
Inleiding

1.  De kunst van het veranderen
2.  Weerstand
3.  Stress en angst
4.  Zelfontwikkeling
5.  De omgeving
6.  Kwetsbaarheid in de praktijk
7.  De nieuwe organisatie

Nawoord
Geciteerde bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verandermoe