Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mensen ontwikkelen zichzelf

Grenzen en mogelijkheden van hulp ver weg

Paperback Nederlands 2021 9789047013518
Nog niet verschenen, verwacht op 10‑09‑2021
22,50

Samenvatting

Wanneer kan een gemeenschap op eigen kracht verder? Die vraag zouden hulporganisaties zichzelf voortdurend moeten stellen, vindt Betteke de Gaay Fortman. Maar in de praktijk domineert het verlangen om ‘minder ontwikkelde mensen’ in verre landen te ontwikkelen nog maar al te vaak, en die houding zit echte verandering in de weg. Je kunt mensen immers niet ontwikkelen – mensen ontwikkelen zichzelf.

Zelf heeft De Gaay Fortman zich als directeur van een filantropisch fonds jarenlang ingezet voor kinderen met een beperking en hun families in Nepal. De organisatie start niet met een duidelijk vooropgezet plan, maar onderzoekt ter plekke, in samenwerking met de lokale bevolking, wat er nodig is. Het credo is: zo veel mogelijk bereiken met zo weinig mogelijk middelen in een zo kort mogelijke tijd. En vanaf het begin is het doel om zo snel mogelijk weer te kunnen vertrekken.

In dit boek vertelt De Gaay Fortman het meeslepende verhaal van haar ervaringen in Nepal, Congo en Bangladesh en de lessen die ze daaruit trok. Ze biedt een eigenzinnige blik op ontwikkelingssamenwerking en stelt de essentiële vraag: hoe kunnen we mensen ver weg écht helpen meer grip te krijgen op hun leven?

Specificaties

ISBN13:9789047013518
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:182
Druk:1
Verschijningsdatum:10-9-2021
Hoofdrubriek:Non-profit

Over Betteke de Gaay Fortman

Betteke de Gaay Fortman heeft jarenlange leidinggevende ervaring bij filantropische fondsen die streven naar duurzame verbetering van de kwaliteit van leven van kwetsbare groepen in ontwikkelingslanden. Sinds 2019 is zij directeur van Friendship Nederland en ondersteunt zij vanuit haar bedrijf Tunafasi organisaties in het bereiken van duurzame veranderingen. Daarnaast is ze RvT-lid van Plastic Soup Foundation, ActionAid Nederland en Spoor6.

Andere boeken door Betteke de Gaay Fortman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mensen ontwikkelen zichzelf