Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Duurzame ambitie

Impact maken met je carrière

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789047016007
Voormalig top 100Totaal 42 dagen
Verkooppositie 2115Hoogste positie: 29
Direct te downloaden

Samenvatting

Terwijl het slecht gaat met het klimaat en de biodiversiteit en de ongelijkheid tussen mensen toeneemt, verloopt de transitie naar een duurzamere wereld veel te traag. Machthebbers in de politiek en het bedrijfsleven ondernemen onvoldoende actie, terwijl hele volksstammen klaar zijn voor snel meer groen ingrijpen. Gelukkig kan iedereen verschil maken, als je je invloed maar optimaal aanwendt. Consumentenactivisme en je politieke stem laten gelden is belangrijk, maar zeker niet genoeg. Als je echt ambitie toont rondom duurzaamheid in je werk en je leven, kun je een enorm verschil maken.

Dit boek nodigt je uit om de 80.000 uur die je carrière telt in te zetten voor een duurzamere wereld. Leer van leiderschapsexperts, psychologen, ecologen, transitiekundigen en economen welke rol je op welk moment kunt spelen in de duurzaamheidstransitie die elke organisatie raakt. Stoom jezelf klaar om de CEO of directeur van jouw organisatie te beïnvloeden naar meer duurzaamheid of om op termijn zelf die rol te pakken en echt impact te maken.

Specificaties

ISBN13:9789047016007
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:2-2-2024
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Duurzame ambitie - ‘Je kunt altijd iets doen’
Wim Oolbekkink | 21 mei 2024
Stop met het spelen van verantwoordelijkheidsverstoppertje. Nederland is dankzij dit boek een mooi woord rijker. Het woord staat voor een zinloos spelletje waarin overheid, bedrijfsleven, consument en burger zich afwachtend opstellen en verantwoordelijkheid zo veel mogelijk ontlopen. Stop met dat spelletje op alle niveaus, is de oproep van de schrijvers van ‘Duurzame ambitie’.
Lees verder
recensie
Duurzame ambitie - ‘Inspiratie voor iedere werkende’
Elly Stroo Cloeck | 15 mei 2024
Je leeft al zo duurzaam mogelijk, maar je wilt graag meer impact maken? Dit uitstekende boek gaat uitgebreid in hoe je in je werkend leven het verschil kunt maken. ‘Duurzame ambitie’ van Mark Siegenbeek van Heukelom en Marnix Kluiters is geschreven voor de professional, de teamleider, de topmanager … en de sollicitant. Iédereen kan íéts doen, en dit boek laat zien hoe.
Lees verder
recensie
Duurzame ambitie - ‘Relevant en praktisch’
Annemarie Smits | 9 april 2024
Met ‘Duurzame ambitie’ willen Mark Siegenbeek van Heukelom en Marnix Kluiters lezers inspireren en motiveren om een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzamere wereld. Met je job kun je een grotere impact maken dan alleen als burger of consument. Met heldere inzichten en voorbeelden geven ze antwoord op de vraag wát je het beste kunt doen om je duurzame ambitie te laten slagen.
Lees verder
recensie
Duurzame ambitie - ‘Laat zien dat het anders kan’
Jan Hoogstra | 7 maart 2024
Welke organisatie heeft geen ambities op het gebied van duurzaamheid? Ook weinig medewerkers zijn onverschillig ten opzichte van het milieu. Toch wordt dit potentieel in veel organisaties onvoldoende benut; er zijn slechts weinig initiatieven. Siegenbeek van Heukelom en Kluiters bespreken in ‘Duurzame ambitie, impact maken met je carrière’ hoe dit anders kan en moet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Uit de boeken - Een oproep tot nieuwe ambities en activisme
Bertrand Weegenaar 8 juli 2024 Managementboek Magazine kan u aansporen om over nieuwe managementtheorieën en praktijken na te denken. Leiderschap, marketing, of het laatste over AI op het werk. Het verdiept de kennis, of verbreedt hem. Elk nummer bevat tientallen aansprekende werken. Deze aflevering van Uit de boeken wil u wat radicaler na laten denken over uw functioneren als medewerker, projectleider en/of manager, ongeacht welk vakgebied.
interview
Transitie naar duurzamere wereld verloopt schoksgewijs
Peter Spijker 22 april 2024 In ‘Duurzame ambitie’ geven Mark Siegenbeek van Heukelom en Marnix Kluiters praktische handvatten om zelf op je werk aan de slag te gaan met duurzame verandering. Of je nu medewerker, manager of directeur bent. Ze vragen je zo effectief mogelijk je invloed aan te wenden om de transitie naar een duurzamere wereld te versnellen.

Over Mark Siegenbeek van Heukelom

Mark Siegenbeek van Heukelom is leiderschapsexpert. Hij geeft trainingen over leiderschap in het bedrijfsleven, onder andere als senior trainer bij FranklinCovey. Daarnaast heeft hij zijn eigen coachpraktijk waarin hij professionals. leidinggevenden en eindverantwoordelijken van organisaties helpt om meer leiderschap te tonen. Hij is als assessor verbonden aan het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Hij schreef de volgende drie boeken. Is dit het nou? gaat over het moment in je leven waar op je alles op papier goed voor elkaar hebt (goede baan, mooi huis, leuke relaties) maar je daar niet zo gelukkig bij voelt als je zou verwachten. Vooral voor jongeren met twintigerstwijfels of dertigersdilemma's, maar zeker ook herkenbaar en nuttig voor mensen in andere levensfasen. Helemaal naar de meditering is een boek voor nuchtere mensen die zich willen verdiepen in meditatie en/of spiritualiteit. Mark heeft zelf veel aan meditatie gehad maar zich altijd gestoord aan het zweverige imago waarmee het vaak gepresenteerd wordt. In dit boek pakt hij dat anders aan en bereikt zo een nieuwe doelgroep. Duurzame ambitie is er voor zij die de transitie naar een duurzamere wereld willen versnellen maar merken dat het te langzaam gaat met alleen groen stemmen en consumeren. Het boek nodigt je daarom uit om de 80.000 uur die een gemiddelde carrière telt in te zetten voor een duurzamere wereld om zo als hefboom te fungeren van je tijd en energie en écht impact te maken.

Andere boeken door Mark Siegenbeek van Heukelom

Over Marnix Kluiters

Marnix Kluiters sprak als host van de podcast Ecosofie met grote namen als Feike Sijbesma, Marjan Minnesma, Bénédicte Ficq, Jesse Klaver en Rob Jetten. Daarnaast is hij bestuurslid van sdg Nederland en spreker op het gebied van verduurzaming.

Andere boeken door Marnix Kluiters

Inhoudsopgave

Voorwoord 9
Inleiding 15

Deel 1 – Persoonlijk duurzaam leiderschap 31
1 Het is al lang tijd, maar niemand neemt verantwoordelijkheid 33
2 Binnen je mogelijkheden doen wat werkt 51
3 Een gewaarschuwd mens telt voor twee 75

Deel 2 – Duurzaam leiderschap op de werkvloer 105
4 Duurzaamheid aanjagen als professional 107
5 Duurzaamheid faciliteren als leidinggevende 129
6 Verduurzaming versnellen als toplaag 145
7 De ideale duurzame leider 159

Deel 3 – De ideale duurzame organisatie 193
8 Waarom duurzaamheid belangrijk is voor álle organisaties 195
9 Een ander bestaansrecht: de purpose is leidend, niet de aandeelhouder 208
10 Anders meten: succes boeken op zes kapitalen 223
11 Anders organiseren: circulair opereren met nieuwe businessmodellen 245
12 De duurzame ambitie van de organisatie: markttransformatie 255

Epiloog 263
Dankwoord 269

Appendix A – Overzicht van 17 sdg’s 272
Appendix B – Checklist duurzame acties en gedragingen 273

Noten 279

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Duurzame ambitie