Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Leven in crescendo

Je belangrijkste bijdrage ligt nog voor je

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789047016755
10
Voormalig top 10Totaal 12 dagen
Voormalig top 100Totaal 70 dagen
Niet leverbaar.
14,99

Samenvatting

'Leven in crescendo' van Stephen Covey en Cynthia Haller Covey geeft het antwoord op de vraag: 'Hoe leef je je beste leven, ongeacht je leeftijd?'

Enkele jaren voor het fietsongeluk dat hem op 79-jarige leeftijd uiteindelijk fataal werd, vroeg Stephen Covey zijn dochter Cynthia hem te helpen met een boek over zijn belangrijkste levensmotto: Leef je leven in crescendo, niet in diminuendo. Hij geloofde dat je met de crescendo-mentaliteit altijd vooruit blijft kijken en zult blijven groeien vanuit de verschillende fases en levensomstandigheden die je in je leven doormaakt. Het resultaat van hun samenwerking is dit boek, dat Cynthia na haar vaders dood heeft afgemaakt.

Of je al een succesvolle carrière hebt of nog aan de start van je leven staat, in alle gevallen valt er meer te leren, meer uit te halen en meer bij te dragen aan het leven van anderen. Door alles wat je hebt – tijd, talent, geld en invloed – in te zetten om het leven te verrijken, kun je een bijdrage leveren die nog ver na jouw tijd zal naklinken. Stephen en Cynthia steken je een hart onder de riem en geven richting aan een leven dat alsmaar beter wordt – voor jezelf en voor anderen.

Het boek over Stephen Coveys belangrijkste levensmotto: leef je leven in crescendo, niet in diminuendo. Er valt altijd meer te leren, meer uit te halen en meer bij te dragen aan het leven van anderen!

Specificaties

ISBN13:9789047016755
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:8-11-2022
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Leven in crescendo - Relevant en geeft Coveys wijsheden goed weer
Elly Stroo Cloeck | 6 maart 2023
Leven in crescendo past helemaal bij deze tijd, bij het zoeken naar betekenis, naar purpose. Stephen Covey schreef een deel van dit boek voor zijn dood in 2012, samen met zijn oudste dochter Cynthia Covey Haller. Zij maakte het 10 jaar later, in 2022, af. Stephen Coveys stem klinkt luid en duidelijk door, en zijn boodschap raakte me: Leven in crescendo .
Lees verder
recensie
Leven in crescendo - ‘Mooie toegift van the king of personal leadership’
Henk Jan Kamsteeg | 15 november 2022
Hoe haal je het meest uit je leven – voor anderen? Cynthia Covey Haller maakte het boek af waaraan ze ooit met haar vader Stephen Covey begon: ‘Leven in crescendo’. Een mooie toegift van een groot leiderschapsdenker.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Voorwoord: creëer je beste toekomst
Inleiding: De crescendomentaliteit

Deel 1 – De midlifecrisis
1 Het leven is een missie, geen loopbaan
2 Met liefde dienen

Deel 2 – Het toppunt van succes
3 Mensen zijn belangrijker dan dingen
4 Leiderschap is communiceren van waarde en potentieel
5 Werk aan uitbreiding van je cirkel van invloed

Deel 3 – Levensveranderende tegenslagen
6 Kies om je leven in crescendo te leiden, niet in diminuendo
7 Vind je eigen ‘waarom’

Deel 4 – De tweede helft van het leven
8 Houd de vaart erin!
9 Maak betekenisvolle herinneringen
10 Vind je doel

Deel 5 – Conclusie
Het verhaal van ons gezin dat in crescendo leefde
Bridle Up Hope: De Rachel Covey Foundation

Noot van de auteur
Dankwoord
Over de auteur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leven in crescendo