Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Groot Coachboek

Inspiratieboek voor iedereen die coacht: 60 werkvormen en 60 opdrachten

Gebonden Nederlands 2011 9789052618364
1
Voormalig Nr. 1Totaal 5 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1344Hoogste positie: 1
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Aandachtig luisteren, spiegelen en vragen stellen. Het zijn drie onontbeerlijke componenten van een coachtraject. Maar daarmee bent u er nog niet. Wie als manager, docent of coach niet alleen inzicht wil geven, maar ook een ontwikkeling wil begeleiden, doet meet dan praten en luisteren. Kom los van vaste ideeën, van ingesleten gespreksvormen - laat u inspireren door andere aanpakken!

60 werkvormen - 60 opdrachten - 100% inspiratie

Met 'Het Groot Coachboek' krijgt het coachtraject een geheel nieuwe dimensie en wordt het al net zo divers als de leerstijlen en leervragen die u als ondernemer, docent of coach kunt tegenkomen. De auteurs reiken u daartoe 60 pakkende werkvormen en 60 verhelderende opdrachten aan die de coachpraktijk van zowel de onervaren als de ervaren coach naar een hoger plan zullen tillen.

De werkvormen en opdrachten worden bovendien gekoppeld aan het unieke 6V-model. Dit model beschrijft de zes fasen van ontwikkeling waaruit elk coachtraject hoort te staan: verhelderen - verdiepen - verbinden - verwerven - veranderen - verankeren

Sasja Dirkse en Angela Talen schreven eerder al het succesvolle 'Groot Werkvormenboek', waarvan tot nu toe meer dan 15.000 exemplaren werende verkocht. 'Het Groot Coachboek' is de langverwachte en waardige opvolger voor coaches en managers en docenten in een coachende rol.

Specificaties

ISBN13:9789052618364
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:272
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2011
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (2)

Het Groot Coachboek
Claudia Broeke | 22 juni 2011
'Het groot coachboek' is een bijzonder compleet boek over coaching. De schrijfsters Dirkse en Talen zijn erin geslaagd om theoretische context te combineren met hele praktische informatie en concrete werkvormen. Een leuk boek voor de professionele coach die hier nieuwe ideeën kan opdoen. Maar ook mensen die minder frequent coachen – docenten, managers, trainers – kunnen een groot aantal heel toepasbare handreikingen vinden in dit boek. Niet voor niets is de ondertitel van het boek 'Inspiratieboek voor iedereen die coacht'.
Lees verder
Het Groot Coachboek
Eric van Arendonk | 22 april 2011
'Het groot coachboek' is nogal een Titel voor een boek. Groot is het boek zonder meer, maar is de inhoud ook groots? Tegenwoordig maak ik deel uit van het zogenaamde Career Booster programma en treed ik op als coach voor Young Professionals in het marketingvak. Het coachen is een vak apart heb ik al gemerkt. Na het lezen van dit boek ben ik in die mening gesterkt. De eerste stelling in het boek maakt dat al meteen duidelijk: 'Omdat coachen meer is dan luisteren en vragen stellen.' Coaching is, zoals Sasja Dirkse-Hulscher & Angela Talen stellen, het begeleiden van een persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
3
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Angela Talen: ‘Het doen staat voorop’
Pierre de Winter 26 april 2011 In Het Groot Coachboek doen Angela Talen en Sasja Dirksche-Hulscher zestig werkvormen uit de doeken die iedereen die met coaching bezig is of wil zijn, makkelijk kan toepassen. Managementboek Magazine sprak beide auteurs, en leerde dat ‘aansluiten bij iemands natuurlijke leerstijl de grote kunst is’.
interview
Sasja Dirkse-Hulscher en Angela Talen schrijven wat ze doen
Pierre de Winter 21 maart 2011 Met Het Groot Coachboek publiceren Sasja Dirkse-Hulscher en Angela Talen hun elfde boek in elf jaar. Met hun handelsmerk: praktische, goed doordachte werkvormen zijn de twee ondertussen behoorlijk succesvol. Tijd voor een nadere kennismaking.

Inhoudsopgave

Leeswijzer

1. Coaching: wat is het en waarom?
2. Basisprincipes voor coaching
3. Het leerproces van de gecoachte
4. Rol van de coach
5. Vaardigheden van de coach
6. Het coachgesprek
7. Werkvormen en coachopdrachten voor…
A: Beeld functioneren en gedrag
B: Omgaan met en leren van verleden
C: Introspectie
D: Zelfvertrouwen en stevigheid
E: Communicatie
F: Omgaan met emotie
G: Vakkundigheid
H: Samenwerken
I: Profileren en zichtbaarheid
J: Energie, balans en werkplezier
K: Organiseren en prioriteren van het werk
L: Toekomst en loopbaan
8. Intakegesprek van het coachtraject
9. Ontwerp van het coachtraject
10. Dilemma's in het coachmoment

Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Groot Coachboek