Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zo begrijpen ze je wel!

Bewuster omgaan met communicatie verbetert je relaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718020
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek leert u in de communicatie met anderen niets als vanzelfsprekend aan te nemen en altijd te toetsen of u begrijpt wat de ander bedoelt en of de ander begrijpt wat u bedoelt. Want andere mensen zijn echt anders! En voor u het weet, praat u langs elkaar heen, ontstaan er misverstanden of erger nog, fikse irritaties. Om met al die verschillende mensen te kunnen communiceren en relaties te onderhouden, is het van belang dat u verschillende technieken en vaardigheden kunt inzetten.

In 'Zo begrijpen je ze wel!' komen de meest gangbare theorieën over communicatie aan de orde. Daarnaast bespreken de auteurs drie toonaangevende modellen: de RET, het communicatiemodel van Schulz von Thun en de Roos van Leary. De verbindingen die de auteurs leggen tussen deze modellen maakt dit boek zo waardevol: ze geven u de bagage om tijdens moeilijke gesprekken te kunnen kiezen uit diverse gedragsmogelijkheden en de manier waarop u iets kunt aanpakken. Na het lezen van dit boek weet u hoe u het beste kunt communiceren als het er echt toe doet. Het resultaat is dat u zelfverzekerd gesprekken ingaat, een positieve en gelijkwaardige gesprekspartner bent en goede relaties weet op te bouwen en onderhouden.

Specificaties

ISBN13:9789058718020
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:26-6-2012

Expertrecensies (1)

Sandra Goutier | 14 november 2012
Communiceren, we doen het allemaal, elke dag, de hele dag, bewust en onbewust. Dan zullen we het wel goed kunnen, denkt u nu misschien. Dat valt nog best tegen. In 'Zo begrijpen ze je wel!' combineren Ellen Steffens en Estrella Meijs verschillende communicatietheorieën om u te helpen effectiever te communiceren en de relatie met uw gesprekspartners te verbeteren.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ellen Steffens

Ellen Steffens is trainer en coach. Haar specialisaties zijn communicatie en klantgerichtheid. Tijdens trainingen en coachingstrajecten stimuleert zij mensen zich te ontwikkelen. Ze wil mensen inzicht geven in hun persoonlijkheid en de wisselwerking daarvan met hun omgeving. Vanuit dat inzicht zijn mensen in staat zelfverzekerder en effectiever te communiceren, presteren en samen te werken. Het resultaat is dat ze met nieuw elan hun leven leven.

Andere boeken door Ellen Steffens

Over Estrella Meijs

Estrella Meijs is carrièrecoach en ondersteunt ondernemers en werknemers bij het realiseren van hun carrièredoelen. Haar specialiteit is het in beeld brengen van kernwaardes en deze verwoorden in cv's en profielen. Met als resultaat dat mensen zich bewust worden van hun authentieke unieke waarde. Ze kunnen hun verhaal vertellen en zijn in staat zich te profileren en positioneren om zo hun doelen te bereiken.

Andere boeken door Estrella Meijs

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Het team van ADA
3. Waarom begrijpen we elkaar niet?
4. Ontdek je oer-kracht
5. Je binnenkant nader bekeken
6. Denken is ingewikkeld
7. De boodschap uitgekleed
8. Doe toch eens normaal, doe zoals ik
9. En nu allemaal samen!
10. Het slotakkoord

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zo begrijpen ze je wel!