Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oplossingsgerichte coaching

Simpel werkt het best

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789058755612
Voormalig top 100Totaal 126 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Oplossingsgericht denken helpt om problemen op een simpele manier om te zetten in doelen, die op hun beurt vertaald worden in uitdagingen. Oplossingsgericht coachen vertrekt vanuit een mensbeeld waarbij er, hoe moeilijk en uitzichtloos de situatie ook lijkt, altijd krachtbronnen bestaan. Krachtbronnen zijn zaken die ondanks alles toch nog werken en die je kan gebruiken om je doel te bereiken.

De probleemgerichte coach vraagt: 'Wat gaat er allemaal niet en waarom?'
De oplossingsgerichte coach vraagt: 'Wat gaat er ondanks de problemen allemaal nog wel?'

Oplossingsgerichte coaching is geschikt voor iedereen die mensen leidt en begeleidt. Het kan een gids zijn bij individuele contacten, is bruikbaar in het werken met teams én bij veranderingsprocessen binnen een hele organisatie.

Simpel is niet makkelijk.

Specificaties

ISBN13:9789058755612
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2018
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
6 stemmen
5
0
0
1
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Oplossingsgerichte coaching
Louis Cauffman 3 december 2015 Hoe kun je jezelf en je medewerkers (ook te vervangen door klanten, cliënten, team, organisatie als geheel) helpen om te minimaxen: méér én beter beklijvende resultaten bereiken met minder inspanningen? Louis Cauffman, pionier in de oplossingsgerichte benadering, deelt in Oplossingsgerichte coaching zijn ervaring als ondernemer, consultant en opleider. Een preview.

Over Louis Cauffman

Louis Cauffman is zelfstandig ondernemer en werd geboren uit generaties van zelfstandige ondernemers. Professioneel heeft Louis Cauffman een dubbele achtergrond: Hij is psycholoog en psychotherapeut, gespecialiseerd in systeem-, familie- en hypnotherapie. Hij is een van de grondleggers van de oplossingsgerichte therapie in België en Nederland. Hij is directeur-oprichter van het Korzybski Instituut België en het Korzbyski Instituut Nederland alsmede Managing director van The Bruges Group, een internationaal opleidings- en onderzoeksinstituut in oplossingsgerichte therapie en management. Cauffman is organisator en opleider in de 'International Mastercourse in Solution Focused Therapy' en in de 'International Mastercourse in Ericksonian Hypnotherapy'. Louis Cauffman is bedrijfskundige. Hij is directeur-oprichter van het Integrative Management Institute, een consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in verandermanagement in (multi)nationale en familiale ondernemingen. In 1992 werd de 'International Research Award' van het Family Business Network aan Cauffman toegekend voor zijn werk met familiebedrijven. Cauffman is sedert 1993 'Laureaat van de academie Royale des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts de Belgique, Classe de Lettres' voor zijn publicaties over de relatie tussen familie en bedrijf. Hij is een veelgevraagd trainer en spreker op (inter)nationale bedrijven. Cauffman hanteert in al zijn bedrijfsinterventies, op een voor de klant haast onmerkbare wijze, zijn expertise in oplossingsgericht management. Samen met Insoo Kim Berg beheert Cauffman de website www.solution-focuesd-management.com waar de geïnteresseerde lezer veel informatie kan vinden en artikelen kan downloaden.

Andere boeken door Louis Cauffman

Inhoudsopgave

Samenvatting

1. Oplossingsgericht coachen
2. De gouden DKW-formule
3. De drie mandaten van de oplossingsgerichte coach
4. De taal van oplossingen
5. De dans van verandering
6. De iconen van het oplossingsgerichte model
7. De flowchart

Voeg lichtheid toe!
Dankwoord
Beknopte bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oplossingsgerichte coaching