Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Ik wil resultaat!

Resultaatmanagement voor en door projectmanagers

Gebonden Nederlands 2016 9789081234078
Niet leverbaar.

Samenvatting

Resultaten behalen. Wie wil dat niet? Projectmanagers worden ingezet om projecten in goede banen te leiden. Wel zo logisch. KWD gaat een stap verder. Wij managen op resultaten. Dat noemen we Resultaatmanagement. In dit boek brengen we de ‘harde’ instrumenten uit de projectmanagementwereld en de soft skills uit de gedragswereld bij elkaar. Een projectmanager die deze combinatie beheerst en in onderlinge samenhang toepast, bereikt optimale resultaten.

Wij beschrijven een framework waarin we de harde en soft skills integreren rondom vier kerncompetenties: een scherp beoordelingsvermogen, sturing op beeldvorming, realisatievermogen én de capaciteit om mensen te verbinden.

Met resultaatmanagement wordt gestuurd op rendement voor de organisatie, het project en het individu. Dat maakt Resultaatmanagement bijzonder effectief. In dit boek geven wij concrete tips en adviezen hoe je resultaatmanagement vorm geeft en toepast. Ook verwijzen we naar een aantal testen in de KWD PM App.

Specificaties

ISBN13:9789081234078
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:88
Druk:1
Verschijningsdatum:8-11-2016
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Expertrecensies (1)

Ik wil resultaat!
Henny Portman | 28 november 2016
Ik wil resultaat! Resultaatmanagement voor en door projectmanagers is alweer het zesde boekje in de KWD Reeks. Het boek is geschreven door Prof.dr.ir. Fred J. Heemstra, Drs. Arjan Jonker, Drs.ing. Gerard Meijer en Ing. Luuk Ketel en ook deze keer zijn de schrijvers erin geslaagd er een leesbaar en leerzaam boekje van te maken.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fred Heemstra

Fred Heemstra is sterk in het herkennen en analyseren van problemen, in het scheiden en onderscheiden van problemen en symptomen. Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren van risico-analyses en kwaliteitsaudits van grote, complexe projecten en heeft over deze onderwerpen een aantal boeken en vele artikelen geschreven. Hij is naast senior consultant bij KWD hoogleraar Bedrijfskunde en Informatica.

Andere boeken door Fred Heemstra

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Over Gerard Meijer

Gerard Meijer is ondernemer, doorzetter met een sterk resultaatgedreven instelling. Weet verschillende belangen op verschillende niveaus op 1 lijn te krijgen. Hij is van daaruit in staat om bedrijfsdoelstellingen om te zetten in praktische en hanteerbare acties. Gerard is vasthoudend aan rode draad. Weet mensen te binden en te enthousiasmeren.

Andere boeken door Gerard Meijer

Over Luuk Ketel

Luuk Ketel is een pragmatisch ingestelde ondernemer op het snijvlak van mens en inhoud. Hij creëert beweging en realiseert tegelijk resultaten. Brengt belangen van verschillende niveaus op één lijn, verbindt mensen, geeft structuur, zet de koers uit en is vasthoudend tot het eindresultaat. Luuk is nuchter en intuïtief, rekening houdend met politieke gevoeligheden of mogelijke risico’s.

Andere boeken door Luuk Ketel

Inhoudsopgave

1. Iedereen wil resultaten!
2. Resultaatmanagement
3. Sturen op resultaten: wat heb je daarvoor nodig?
4. Sturen op resultaten: hoe doe je dat?
5. De resultaatgerichte opdrachtgever en projectmanager
6. Wat levert het op?

Bijlage 1: Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik wil resultaat!