Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Fit met Apps & Wearables

Hoe quantified self jouw leven leuker en completer maakt

Paperback Nederlands 2014 9789081875929
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Pas als u iets kunt meten, kunt u het verbeteren. Dat geldt niet alleen in organisaties, maar ook in uw persoonlijke leven. Quantified self omvat allerlei methodes en tools om uw lichaamsfuncties te meten en dagelijkse activiteiten vast te leggen. Sport ik wel genoeg? Eet ik wel gezond? En wat kan ik doen om beter te slapen, productiever te zijn en mezelf fitter te voelen? Quantified self is bedoeld om uw gezondheid en welzijn te verbeteren en te zorgen dat u een leuker leven gaat leiden. U leert beter luisteren naar uw lichaam en u kunt precies volgen of alle moeite die u doet wel meetbare resultaten oplevert.

Quantified self is binnen bereik van iedereen gekomen, dankzij de opkomst van sociale netwerken, het goedkoper worden van sensoren en het feit dat bijna iedereen een smartphone op zak heeft. Als u een meetbaar doel voor ogen hebt, kunt u met de hulpmiddelen die quantified self biedt gericht naar uw doel toewerken. U ziet meteen welke aanpak wel en niet werkt. Dit boek schetst allerlei toepassingen en bevat veel praktische adviezen en verhalen uit de praktijk. Het helpt u om goede voornemens in meetbare doelen om te zetten, of het nu gaat om gewichtsverlies, sportprestaties leveren, beter leren leven met een chronische ziekte of uzelf fitter voelen. Dat grote fabrikanten als Nike en Adidas al sensoren gebruiken in sportschoenen maakt wel duidelijk dat dit het moment is om ermee aan de slag te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789081875929
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:262
Druk:1
Verschijningsdatum:16-9-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag kwam in aanraking met quantified self dankzij allerlei apps en tools die ze op internet bespreekt. Ze is oprichter van iCulture, de grootste Nederlandse community over de iPhone en andere Apple-producten. Sinds 2007 gebruikt ze allerlei tools om sportprestaties te meten, gewicht en lichaamsbeweging automatisch vast te leggen.

Andere boeken door Gonny van der Zwaag

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fit met Apps & Wearables