Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

LEIDERS!

Verhalen van een marineofficier en een leiderschapsmodel voor de ambitieuze leider

Paperback Nederlands 2014 9789082242904
Verkooppositie 2796Hoogste positie: 179
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Iedereen kan leren leiden! Waarom zien we dan zoveel slechte leiders om ons heen? Discutabel leiderschap bij Greenpeace, Vestia en het bankwezen zijn aansprekende voorbeelden. Maar ook de leiderschapsstijlen van Mark Rutte en Frans Timmermans na de MH-17 ramp laten een verschillende indruk achter in Nederland. Auteur Jochen Hekker weet met een combinatie van een autobiografie en een managementboek een fantastisch overzicht te geven hoe je een betere leider wordt.

Kenmerken van een goede leider heeft iedereen in zich. Leer ze herkennen, inzetten en ontwikkelen met het LiDRS-model van Jochen Hekker.

Het eerste deel van 'LEIDERS!' bevat vermakelijke anekdotes uit Hekkers tijd bij de Koninklijke Marine. Deze herkenbare verhalen zijn voorbeelden van goed en slecht leiderschap. Lees over een houten venster timmeren onder water, een hiërarchische Spaanse chef en hoe een marineofficier in de woestijn van Afghanistan belandt. In korte analyses legt Hekker steeds de link naar leiderschap buiten de militaire context.

Het LiDRS-model staat centraal in het tweede deel. In begrijpelijke taal legt Hekker de basis voor de ontwikkeling van uw eigen leiderschap met de kritieke leiderschapseigenschappen en de bouwstenen hiervoor. Met de online mogelijkheden van het model kunt u uw eigen leiderschap testen en zien aan welke knoppen u moet draaien in een bepaalde situatie.

Naast aansprekende verhalen en het leiderschapsmodel geeft Hekker vele praktische tips die u ondersteunen als leider. Uiteindelijk helpt 'LEIDERS!' om op elk niveau zelf te sturen op de juiste eigenschappen van leiderschap. Hiermee is 'LEIDERS!' onmisbaar voor de ambitieuze leider!

"Een bijzondere kijk in de wereld van de Marine en tegelijkertijd leren om een betere leider te worden. Wat een briljante combinatie. Spannend en leerzaam!" – Daan van der Valk, boekverkoper bij H. de Vries Boeken (Beste boekverkoper 2012)

"Mooi om te zien dat leiderschapsverhalen uit de Marine ook zo toepasbaar zijn op een bedrijf als KLM. Een leuk en leerzaam managementboek dat ik iedereen kan aanbevelen." – Peter Oude Nijeweme, co-piloot 737 KLM

"'Leiders!' is een leuk en leerzaam boek over leiderschap. De combinatie van een autobiografie en managementboek maakt het boek uniek en persoonlijk." – Vincent van der Kruit, vicepresident Latin America DSM

"Jochen Hekker weet met persoonlijke verhalen goed zijn boodschap over leiderschap over te brengen. Eindelijk een leiderschapsmodel dat ik ook in de praktijk kan gebruiken." – Ivo Ramakers, manager operations Volker Wessels

"Iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zal in het leven eens in de zoveel tijd als een leider op moeten treden. Of je nu leraar, treinconducteur, huisvrouw, in je vrije tijd trainer of toevallig de eerste aanwezige bij een ongeluk bent. Niet iedereen kan of wil een high profile corporate of maatschappelijk leider of, in de context van dit boek, marineofficier worden. Maar je kan wel leren de gedragingen van hun leiderschap te onderkennen en in je voordeel te gebruiken. Als handvat in het dagelijks leven of als brug naar de top. Leiderschap is universeel.
Jochen schetst met aansprekende voorbeelden van ups en downs uit zijn marinecarrière een leiderschapsmodel dat naadloos aansluit op de gedragingen van een doeltreffend leider. Of deze leider nu ambitieus is of niet, de bouwstenen werken en goed toegepast zullen ze altijd leiden tot succes! Als toegift geven de pakkende realistische verhalen een intrigerende kijk in de wereld die marine heet.
Vanuit zowel mijn ervaring als officier bij de Koninklijke Marine en als directeur en CEO van Internationale maritieme bedrijven, spreekt Jochen zijn analyse van leiderschapseigenschappen mij enorm aan. Stuk voor stuk zijn ze herkenbaar en uitvoerbaar en zo een leidraad voor de aankomende ambitieuze leider of een checklist voor degene die denken dat al te zijn."
Daan Koornneef – CEO Smit-Lamnalco

"Een van de betere managementhandleidingen en een must read voor jonge leiders."
NBD Biblion

Specificaties

ISBN13:9789082242904
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:250
Druk:2
Verschijningsdatum:31-10-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

LEIDERS!
Dick Bos | 3 februari 2015
‘Leiders’ van marine-officier Jochen Hekker leest lekker weg! Geeft interessante inzichten in mogelijke bouwstenen van leiderschap en daagt uit tot nadenken. Bijvoorbeeld daar waar het gaat om het LiDRS-model (Leadership Development, Research and Support), maar ook als het om zijn definitie van leiderschap gaat.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Jochen Hekker: ‘Leiderschap is wat anderen je geven’
Pierre Pieterse 25 november 2014 Een goede leider is geen drammer. Of nou ja, soms juist wel. Hij staat achter zijn mensen, maar op andere momenten juist ervoor. Een leider moet flexibel zijn, stelt Jochen Hekker in zijn boek LEIDERS!. Het eerste deel gaat over zijn praktijkervaringen, in het tweede deel giet hij zijn kennis in een overzichtelijk leiderschapsmodel. Arjen de Boer sprak de luitenant ter zee 1.
nieuws
Verhalen over leiderschap
Nienke van Oeveren 14 november 2014 'Als jonge officier stond ik op de brug van het schip. Ik stuurde 25 tot 30 mensen aan – iemand bij de radar, iemand met de navigatiekaart. Achter mij stond Maarten, die meekeek hoe alles ging.' Jochen Hekker begint zijn boeklancering met een spannend verhaal.

Over Jochen Hekker

Jochen Hekker (1975) is eigenaar van LiDRS B.V. Als trainer en coach gebruikt Hekker zijn jarenlange ervaring als marineofficier. Hij heeft naast zijn officiersopleiding bij de Koninklijke Marine een Master in Business Engineering and Management Science (ir.) en een postdoctorale opleiding Operational Auditing afgerond.

Andere boeken door Jochen Hekker

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Ontgroenen
2. Het instituut
3. Vallen, opstaan en doorgaan
4. Onderwater
5. Verandering geeft weerstand
6. In Afghanistan
7. Cultuurverschillen
8. Leren van anderen
9. Een referentiekader voor leiderschap
10. Het LiDRS-model
11. De leider van de toekomst
12. Reflectie

Dankwoord
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        LEIDERS!