Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leuker kunnen we het niet maken

Hoe één vrouw bleef strijden voor rechtvaardigheid in het toeslagenschandaal

Paperback Nederlands 2024 9789401620734
Nog niet verschenen, verwacht op 23‑04‑2024
24,99

Samenvatting

In het ontluisterende Leuker kunnen we het niet maken geeft voormalige Tweede Kamerlid Renske Leijten een gezicht aan het toeslagenschandaal. Renske Leijten was een van de aanjagers in dit alsmaar groter wordende dossier.

Toen zij in juli 2023 besloot de politiek te verlaten, nam ze zich voor het verhaal van het leven en de strijd van de bewonderenswaardige advocaat Eva González Pérez met de wereld te delen. Want wie is zij eigenlijk, wat beweegt haar? En waarom wist juist zij door te dringen tot de top van bestuurlijk Nederland, en hen eindelijk tot openheid te dwingen?

Al in juli 2014 zochten de eerste ouders juridische hulp bij Eva González Pérez, naar aanleiding van problemen met de Belastingdienst. Uiteindelijk zou blijken dat tienduizenden ouders volledige toeslagen moesten terugbetalen, met alle vreselijke gevolgen van dien.

Renske Leijten beschrijft in Leuker kunnen we het niet maken op indrukwekkende wijze de persoonlijke kant van het grootste politieke schandaal in de recente Nederlandse geschiedenis, dat uiteindelijk zelfs zou leiden tot de val van het kabinet.

"Het is bij haar begonnen. Ze is de nachtmerrie van de Belastingdienst, en dat is een enorm compliment." − Jan Kleinnijenhuis (Trouw) over Eva González Pérez

Specificaties

ISBN13:9789401620734
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:23-4-2024
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leuker kunnen we het niet maken