Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Business Transformatie Framework

Een raamwerk voor organisatieverbetering

Paperback Nederlands 2016 9789401806411
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 90 dagen
Verkooppositie 2396Hoogste positie: 8
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek beschrijft het BTF, afkorting voor Business Transformatie Framework, een op best practice gebaseerde methodische aanpak voor Businesstransformatie. Het is een praktische methode die organisaties helpt bij het ontwerpen, ontwikkelen, plannen en besturen van organisatieveranderingen. Het maken van een goed en gedragen veranderplan is immers de eerste stap van een succesvolle verandering. Kort en krachtig: het BTF geeft grip op organisatieverandering!

Bij het BTF zijn samenhang en samenwerking essentieel. De methode dwingt tot het aanbrengen van samenhang tussen omgeving, strategie en veranderportfolio alsmede tussen de vier verschillende aspecten van de bedrijfsvoering: Klanten & dienstverlening, Processen & organisatie, Informatie & applicaties en ICT-infrastructuur & faciliteiten. Dat is complex. Het BTF maakt het echter beheersbaar door samenhang gestructureerd en stapsgewijs aan te brengen.

Het aanbrengen van samenhang kan alleen door goede samenwerking tussen alle lagen van de organisatie en tussen de verschillende afdelingen en functionarissen. Het raamwerk is er dan ook op gericht verandering tastbaar en concreet te maken, zodat alle stakeholders erbij kunnen worden betrokken en eraan kunnen bijdragen. Bij het BTF gaan ontwikkelen en ontwerpen hand in hand. Immers, mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden!

Dit boek is de officiële beschrijving van het Business Transformatie Framework; het is gericht op managers en professionals die werkzaam zijn in informatie-intensieve organisaties en zich bezighouden met organisatieverandering. Gebruikers van de methode zijn o.a. operations managers, CIO's, informatiemanagers, portfoliomanagers, verandermanagers, programmamanagers en organisatieadviseurs.

Specificaties

ISBN13:9789401806411
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:2
Verschijningsdatum:3-11-2016
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Business Transformatie Framework
Tjerk Hobma 17 november 2016 Op donderdag 3 november jl. heb ik het boek Business Transformatie Framework (afgekort BTF) gelanceerd op het Business Transformation Symposium. Wederom een mijlpaal voor de Novius methodiek die organisaties al bijna 25 jaar succesvol helpt bij het vertalen en transformeren van de bedrijfsstrategie naar concrete projecten en de realisatie van deze plannen.

Over Tjerk Hobma

Als mede eigenaar van Novius adviesgroep ben ik actief als management consultant op het gebied van Business Transformaties met daarbij zowel aandacht voor de harde al zachte kant. Het vertalen van de bedrijfsstrategie tot een realistische veranderaanpak. Hierbij komende de onderdelen Meer Jaren Plannen, bedrijfsarchitectuur en portfoliomanagement (dus business en ICT), ruim aanbod. Ik heb een gedegen theoretische kennis en praktijkervaring bij het opstellen en uitvoeren van Business Transformatie Plannen op basis van het Novius Business Transformation Framework BTF (voorheen Business Informatie Plannen (BIP)). Door een sturende en trekkende houding met oog voor omgeving en omstandigheden weet ik planvorming om te zetten naar daadwerkelijke verandering. Ik bezit het vermogen processen op directieniveau te beïnvloeden. Met een achtergrond in techniek en bedrijfskunde treed ik op als sparring partner voor beide disciplines en weet ik business issues te vertalen naar pragmatische (technische of organisatorische) oplossingen. Met mijn goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden weet ik alle lagen van de organisatie mee te nemen in het proces. Met een enthousiasmerende en coachende stijl van leiding geven kan ik mensen meenemen in de kracht van Business Transformatie Plannen. Als partner ben ik verantwoordelijk voor de competence center BTF waarin we de ervaringen en nieuwe ontwikkelingen vertalen naar praktische diensten zoals de BTF opleiding, BTF tooling en publicaties.

Andere boeken door Tjerk Hobma

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het BTF is een uitstekend hulpmiddel bij organisatieverbetering
2. Van strategie naar compleet veranderplan - een stapsgewijze aanpak
3. Onderscheiden van de 4 aspecten van bedrijfsvoering maakt complexiteit beheersbaar
4. Een goed planproces legt de basis voor een succesvolle organisatieverandering
5. Een goed veranderplan is het stuurinstrument bij het realiseren van de veranderportfolio
6. Klaar voor een B&IP Start!

Bijlagen
Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Transformatie Framework