Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal

Gebonden Nederlands 2022 9789460775963
Verkooppositie 4186Hoogste positie: 604
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De zestiende editie van de Dikke Van Dale! Deze ‘spiegel van de samenleving’ is helemaal bijgewerkt met de nieuwe woorden van de afgelopen jaren over bijvoorbeeld corona, klimaat en sociale media.

Spiegel van de samenleving
• De nieuwe Dikke Van Dale bevat duizenden nieuwe woorden, onder andere over klimaat, corona, financiën, economie, sociale media, politiek en inclusiviteit. Deze woorden laten niet alleen zien hoe de taal, maar ook hoe de samenleving verandert.
• Ruim 10.000 nieuwe vaste verbindingen, uitdrukkingen, spreekwoorden en voorbeelden zijn toegevoegd, die het woordenboek nóg completer maken.
• De definities zijn up-to-date.
• Kaderteksten verspreid in het boek bieden handige en leuke taalweetjes.

Jubileumeditie en taalverhalen
Het is 150 jaar geleden dat Johan Hendrik Van Dale voor het eerst zijn naam verbond aan de Dikke Van Dale. We hebben deze jubileumeditie verrijkt met 150 taalverhalen over 150 jaar taalgeschiedenis. De redactie schreef deze verhalen en geeft daarmee een inkijkje in het maken van de Dikke Van Dale door de jaren heen. Hoe veranderde de taal en hoe ging de redactie daarmee om? Deze verhalen staan verspreid door de drie delen en zijn geïllustreerd met infographics, tijdlijnen, kaarten, afbeeldingen van oude woordenboekartikelen en leuke lijstjes.

Kleur en illustraties
Bij het nieuwe ontwerp van de Dikke Van Dale hebben de drie delen elk een eigen kleur gekregen. In het binnenwerk wordt kleur gebruikt om de verschillende onderdelen van elkaar te onderscheiden. Bij circa 500 trefwoorden die lastig uit te leggen zijn, staan illustraties in kleur die de betekenisomschrijving verhelderen.

Extra: Van Dale Online
Bij de aanschaf van de Dikke Van Dale hoort een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. Behalve de rijke inhoud van de nieuwe jubileumeditie met 150 taalverhalen biedt de Dikke Van Dale Online ook werkwoordrijtjes bij alle werkwoorden, veel extra woordsamenstellingen, handige zoekmogelijkheden en een maandelijkse update van de inhoud. Bovendien is dit onlinewoordenboek via de Van Dale App te gebruiken op tablet en smartphone.

Specificaties

ISBN13:9789460775963
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:5256
Druk:16
Verschijningsdatum:22-3-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Van Dale

Mensen begrijpen elkaar en de wereld beter als er geen taalbarrières zijn. Daarom biedt Van Dale je taaloplossingen op elk niveau. Van de bekende ‘Dikke’ of ‘Grote’ Van Dale en (online)woordenboeken in verschillende talen, tot taaltrainingen, databestanden en de handige Van Dale-app. Scholen maken dagelijks gebruik van onze complete schoolpakketten, bedrijven gebruiken onze online synoniemen-, verklarende en juridische woordenboeken. En met onze Van Dale Taaltrainingen maken we van iedereen een taalprofessional.

Andere boeken door Van Dale

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal